Foto: JANITA SASSEN
Foto: JANITA SASSEN

Alzheimer Nederland afdeling
Arnhem zoekt vrijwilligers

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. 

Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werkt Alzheimer Nederland aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. 

De afdeling Arnhem en omstreken van Alzheimer Nederland werkt hard om deze regio dementievriendelijk te maken. De vrijwilligers zorgen ervoor dat ze mensen in de buurt ondersteunen. Daarom is Alzheimer Nederland afdeling Arnhem en omstreken op zoek naar mensen die zich willen inzetten als voorlichter. Zij zoeken vrijwilligers die graag voor groepen staan en makkelijk contact leggen.

De taak als voorlichter is voorlichting te geven aan diverse groepen toehoorders. Een gedegen voorbereiding vooraf en een goed luisterend en begrijpend oor tijdens de bijeenkomst zijn van groot belang om een voorlichting tot een succes te maken. De tijdsbesteding bestaat uit 2 tot 8 keer per jaar het verzorgen van een lezing en het verzorgen van een informatiestand.

Ben jij iemand die gemakkelijk contacten legt? Start als vrijwilliger. Ben je geïnteresseerd of meer weten? Stuur dan een mail naar: arnhem@alzheimervrijwilligers.nl.