Afbeelding

Oefentherapie Cesar Presikhaaf

houdt u al veertig jaar op de been!

ARNHEM – Monique Donderwinkel van Oefentherapie Cesar Presikhaaf houdt Presikhaaf al veertig jaar op de been! Letterlijk, want als we ons niet meer goed kunnen bewegen, dan staat Monique als bewegingscoach klaar. 

Whiplash, artose, spanningshoofdpijn, rug- en ademhalingsklachten; enkele voorbeelden die Monique behandelt. Ze werkt al veertig jaar volgens de Cesar-methode. Hoe dat gaat? Monique vertelt: “Komt er iemand met rugklachten, dan kijk ik eerst waardoor die pijn wordt veroorzaakt. Kijken hoe beweeg je en hoe sta je. Die pijn kan ontstaan zijn door een verkeerde lichaamshouding. Dus gaan we eerst werken aan een betere houding. Met de juiste oefeningen hier in de praktijk én thuis werken we samen aan herstel.” Oefentherapie Cesar Presikhaaf is er voor jong en oud. “Jonge kinderen met scheefgroei, volwassenen met werkgerelateerde klachten, en ook senioren met valangst.” Monique’s specialisme is de behandeling van ouderen met artrose. Ze neemt deel aan het Artrose Netwerk en is lid van het Oncologie Netwerk Presikhaaf.
Het wegnemen van angsten, mensen weer leren te vertrouwen op hun eigen lijf. Als bewegingscoach leert ze de cliënten trainen in het toepassen van bewegen bij de dagelijkse activiteiten en werkzaamheden. ‘Gezond bewegen kun je leren’ is het motto van Monique. Al veertig jaar lang. “En voorlopig ben ik niet van plan te stoppen.”
Oefentherapie Cesar Presikhaaf, IJsselburcht 3, Arnhem, tel 06-83090443 of stuur een mail naar cesarpresikhaaf@gmail.com.