Binck te Winkel toont trots zijn zilveren medaille.

Zilver voor Binck te Winkel op NK -21

Algemeen

ARNHEM - in Dordrecht vond zaterdag 19 februari het Nederlands kampioenschap voor judoka’s onder 21 jaar plaats. Onder de deelnemers drie judoka’s van BUSHi Arnhem: Binck te Winkel (-60 kg), Naomi de Ruiter (-70 kg) en Guus Ingargiola (-66 kg). Binck behaalde een mooie zilveren medaille.

Guus Ingargiola heeft hard gevochten maar dit mocht niet resulteren in een gevecht om de podiumplaatsen. Naomi de Ruiter begon met een winstpartij maar verloor daarna waardoor ook voor haar het NK ten einde kwam.

Binck keek zaterdag tegen een zware loting aan. Wedstrijd voor wedstrijd knokte hij zich met sterk en tactisch judo naar de finale, door in de halve finale een prachtig punt te scoren in een lange wedstrijd met een golden score. In de finale moest hij helaas zijn meerdere erkennen in een sterke tegenstander. Een mooie en welverdiende zilveren medaille als resultaat, een resultaat om trots op te zijn als eerstejaars -21-judoka. Hij heeft hiermee laten zien mee te kunnen met de top van Nederland in deze leeftijdsklasse.

Vorige week behaalde Faye Hensen nog een bronzen medaille op de Cadet European Cup in Lignano (Italië), wat ook een hele knappe prestatie is. Zij is in de race voor nog meer internationale toernooien en titeltoernooien. Faye is laatste jaars -18-judoka.

BUSHi is enorm trots op al haar judoka’s, coaches en alle supporters. Meer informatie over judo en BUSHi Arnhem is te vinden op de website www.bushiarnhem.nl, instagram en de facebookpagina.