Politie, handhavers en burgemeester Ahmed Marcouch openen Wijkpost Veilig Malburgen.
Politie, handhavers en burgemeester Ahmed Marcouch openen Wijkpost Veilig Malburgen.

Wijkpost Veilig Malburgen opent in winkelcentrum de Drieslag

Algemeen

ARNHEM - In Winkelcentrum de Drieslag is onlangs de nieuwe wijkpost Veilig Malburgen geopend. De komende vijf jaar is de wijkpost op de Middelgraaflaan 8a, pal aan het plein, werkplek voor zowel wijkagenten als handhavers en straatcoaches en fungeert als vraagbaak voor inwoners en ondernemers. 

De omwonenden en ook de ondernemers van winkelcentrum de Drieslag hebben gevraagd om de wijkpost. Burgemeester Ahmed Marcouch: “De neerwaartse spiraal van criminaliteit en verloedering hebben wij hier weten te keren, nu is het hoogst noodzakelijk hier met onze neus bovenop te zitten. Het gaat helpen dat de politie, handhavers en straatcoaches onder één dak werken, met een open deur voor voorstellen uit de wijk.”

Ook de medewerkers van Team Leefomgeving komen werken op de wijkpost. Wijkwethouder Ronald Paping: “In Malburgen wonen veel mensen in armoede, soms al generaties lang. Armoede betekent niet mee kunnen doen met dingen die je leuk vindt, en zorgt voor veel problemen, van stress tot het gevoel hebben dan je er niet bij hoort. Aan de ene kant helpen we inwoners met geldproblemen, maar ook zetten we ons in voor een betere wijk. Zoals in winkelcentrum de Drieslag, waar we leegstand oplossen en werken aan betere winkels. Ook zetten vrijwilligers zich hier in voor een schoon winkelcentrum en organiseert Ruimtekoers mooie evenementen.”

Vraagbaak

Bewoners en ondernemers uit de wijk kunnen bij de wijkpost op maandag van 16.00 tot 18.00 uur en woensdag van 09.30 tot 13.00 uur terecht voor de politie. Op woensdag van 11.00 tot 13.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur is handhaving in de wijkpost present. Ook medewerkers van Team Leefomgeving en anderen die beroepsmatig voor Malburgen werken zijn regelmatig te vinden in de wijkpost, met openingsuren voor de bewoners in het verschiet.

Afbeelding
Afbeelding