Vrijwilligerswerk in pluk- en proeftuin

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Dit jaar opent een nieuwe biologische pluk- en proeftuin bij stadsboerderij de Korenmaat de deuren. “We zoeken voor een aantal vaste dagdelen enthousiaste vrijwilligers met groene vingers, die het leuk vinden om in een publieke setting de tuin te onderhouden. Heb je iets met groen en met mensen, dan is er geen mooiere plek om je in te zetten. Samen kweken we bloemen en lokaal voedsel dat via onze boerderijwinkels zijn weg vindt naar de klant om de hoek. Werken in de buurt en voor de buurt!”

“Groene vingers zijn een duidelijke pré en daarnaast het vermogen om in enige mate zelfstandig te werken. Op jouw dagdeel werk je samen met een collega en zijn jullie het visitekaartje van de pluk- en proeftuin. Je vindt het fijn om je eigen enthousiasme te delen met onze bezoekers en klanten.”

“Je bent onderdeel van een bonte club vrijwilligers en medewerkers. Samen werken we aan lokale en duurzame producten. We hebben geen harde commerciële doelstellingen, maar laten graag zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzame teelt. Jij bent daarbij onmisbaar als voorbeeld!”

Liever eerst één of meerdere dagen meedraaien? Voor de werkweek van maandag 21 t/m vrijdag 25 februari worden mensen gezocht die het leuk vinden om op één of meerdere momenten in deze week de handen uit de mouwen te steken om een nieuwe pluk- en proeftuin aan te leggen. In deze week wordt met name bestaande beplanting gerooid en wordt de tuin geschikt gemaakt voor herinrichting. Mogelijk gaan we ook overtollig plantgoed oppotten ten behoeve van een nieuwe bestemming.”

Zin om je handen uit de mouwen te steken op deze mooie plek? Neem dan contact op met Jantine Jansen, tel. 06 - 40457788 of via info@natuurcentrumarnhem.nl.

Informatie over andere vrijwilligersvacatures op www.vrijwilligerscentralearnhem.nl  Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.