Gemeente heeft oog voor laaggeletterdheid

ARNHEM - "Wij vinden het belangrijk dat mensen zelfstandig kunnen meedoen aan de samenleving. Maar niet iedereen heeft de vaardigheden die daar voor nodig zijn, zoals lezen, schrijven, rekenen of met de computer werken", aldus gemeente Arnhem. 

"Het is fijn als je goed kunt lezen en schrijven. Je begrijpt wat er in je post staat. Je kunt de kinderen helpen met hun huiswerk. En je kunt zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt, zoals zorgtoeslag. En zo zijn er nog meer voordelen", schrijft de gemeente op haar website.
In Nederland hebben veel mensen moeite met lezen en schrijven. "We ondersteunen de mensen die daar moeite mee hebben Voor hen is er hulp dicht bij huis te vinden. Vaak is die hulp gratis."  

Wilt u beter leren lezen en schrijven? Bel of app Taalhuis Arnhem, 06-2807 1076 of kijk op www.rozet.nl/digitaalhuis. U kunt ook bellen over beter leren rekenen en werken op de computer. 

"De gemeente vindt het belangrijk dat alle Arnhemmers kunnen meedoen. Om zoveel mogelijk mensen te helpen, werken we samen met de provincie Gelderland, de bibliotheek Arnhem / Rozet, ROC RijnIJssel, Rijnstad, Stichting Pas en Stichting Lezen en Schrijven."  

"We geven de aandacht voor laaggeletterdheid een vaste plek in onze werkwijze. En we maken afspraken met organisaties in het sociale domein. Het doel is dat elke instelling laaggeletterdheid kan herkennen en bespreken met de persoon in kwestie. Vervolgens wordt samen met een taalexpert gekeken op welke manier iemand zich kan scholen."



 Er is ook oog voor de voorkeur die iemand heeft, het aanbod aan cursussen is heel gevarieerd. Zo werken we samen aan de zelfredzaamheid van onze inwoners.