Ontdek al schilderend je innerlijke stem. Lees: Basiscursus Vedic Art
Ontdek al schilderend je innerlijke stem. Lees: Basiscursus Vedic Art Foto:

Basiscursus Vedic Art

ARNHEM - Maak tijdens de vijfdaagse basiscursus in de ochtend kennis met de principes van Vedic Art. Aan de hand van inspirerende voorstellen ga je dan ’s middags vrij en in stilte aan de slag en ervaren wat ze inhouden. Het resultaat is niet belangrijk, het gaat om de reis, om jouw proces en persoonlijk avontuur. Je hebt geen schilderervaring nodig. Vedic Art opent de deur naar je hart, je bewustzijn, je leven, spontaan en zonder regels geef je zelf al schilderend uitdrukking aan je gevoelens. Voor meer informatie, ook over de introductiedagen en deelname kijk op: 
www.vedicartstudio.nl.  

Middagkoor gaat weer zingen

VELP - Het Velps Middagkoor gaat dinsdag 25 januari weer zingen. Ook gast-zangers zijn welkom. Er wordt gerepeteerd in het gebouw van Apostolisch Genootschap aan de Oranjestraat 52 in Velp op de dinsdag van 14.00 tot 15.45 uur. Voor meer informatie over dit koor kijk op www.velpsmiddagkoor.nl. 

Kennismaken 
met aikido

ARNHEM - Nu binnensporten weer mogelijk is, gaat BUSHi Arnhem weer de judomat op. Niet alleen voor judo, maar ook met aikido. Aikidoleraar en trainer weerbaarheid Pieter Ott start met kennismakingslessen aikido voor leerlingen vanaf 16 jaar. Daarnaast zijn er plannen om op de donderdag te starten met een module van 8 lessen weerbaarheid voor jeugd vanaf 7 jaar. Heeft u interesse, mail dan naar info@bushiarnhem.nl.

In de aikido lessen besteedt Ott aandacht aan fysieke conditie, focus, lichaamsbewustwording, ontspanning, commitment, respect en een goede sfeer. Hij wil leerlingen in de gelegenheid stellen om te ervaren, trainen, en zelf te ontdekken en zich te ontplooien. Heb je interesse, loszittende sportkleding, en ben je ouder dan 16 jaar, dan ben je welkom voor een gratis aikido kennismakingsles op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. De lessen worden geven in de dojo aan de Brabantweg 115 in de Laar West.

Burgers' Zoo 
populairste
Gelderse attractie

ARNHEM -  Musement, het boekingsplatform voor activiteiten, heeft onderzoek gedaan naar de populairste toeristische attracties in elk van de twaalf Nederlandse provincies. In de provincie Gelderland won Burgers’ Zoo de titel van populairste attractie.

Voor elke provincie werd de attractie met het hoogste aantal beoordelingen op Google als de populairste beschouwd. Hoewel het toeristisch en cultureel aanbod gevarieerd is, valt het op dat de
pretparken in vier provincies het populairst zijn (De Efteling, Toverland, Walibi Holland en Attractiepark Slagharen).

Dierentuinen zijn ook erg succesvol en het populairst in een derde van de Nederlandse provincies. Bovenaan staat Burgers’ Zoo in Arnhem met meer dan 26.000 beoordelingen op het zoekplatform. In de provincie Gelderland wist De Apenheul in Apeldoorn met meer dan 13.000 beoordelingen de tweede plek te bemachtigen. En op nummer drie, nét achter de Apenheul, staat het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Meer zingcafe's

ARNHEM - Wegens groot succes komen er meer zingcafés in Arnhemse wijken. "Extra zingplezier voor iedereen, want na de lockdown is het hoog tijd voor blijheid en nieuwe mensen ontmoeten!", aldus Stadscompagnie. 

Naast Presikhaaf en Vredenburg vanaf 1 februari ook in Elderveld (elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij De Gaanderij aan het Driemondplein 1) en in Alteveer/Cranevelt (elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij 't Altevelt - ingang Lisztstraat). 

Voor meer informatie en aanmelden: www.stadscompagnie.nl.