Trots tonen betrokkenen een impressie van The Point. Rechts burgemeester Ahmed Marcouch.
Trots tonen betrokkenen een impressie van The Point. Rechts burgemeester Ahmed Marcouch. Foto:

Bouw lokaal servicepunt in Arnhemse winkelcentra Presikhaaf en Kronenburg

ARNHEM - In de Arnhemse winkelcentra Presikhaaf en Kronenburg wordt een lokaal servicepunt voor de wijk gebouwd: The Point.

Een servicepunt vóór de wijk dóór de wijk met een hoeveelheid aan diensten en services. Dat is het idee achter The Point, het toekomstige servicehart van winkelcentrum Presikhaaf en Kronenburg. Vanuit een samenwerking tussen ROC Rijn IJssel, jongerenwerkorganisaties Presikhaaf University, AM Supportteam en eigenaar van beide winkelcentra Wereldhave wordt er gewerkt aan een servicepunt met een zeer sterk sociaal karakter. Naar verwachting opent het servicepunt medio maart 2022 de deuren.

Connect 

Het servicepunt The Point combineert veelgevraagde services en diensten op één plek. Zo is er een informatiepunt waar bezoekers terecht kunnen met vragen, kan men er pakketjes ophalen of verzenden en is het afhaalpunt van bestelplatform Connect gevestigd (het bestel- en bezorgplatform van lokale versondernemers in de Arnhemse winkelcentra Presikhaaf en Kronenburg).

Fotohokje

Daarnaast zijn er verschillende services zoals een pinautomaat, een OV-oplaadpunt, een fotohokje en kan men een oplader, rolstoel of kinderwagen lenen. Maar je kunt er ook simpelweg voor een gezellig koffieklets-momentje binnenkomen.

Max Mobiel

De meest vernieuwende dienst die wordt aangeboden vanuit The Point is de Max Mobiel. De Max Mobiel is een dienst waarbij mensen met een mobiliteitsbeperking die in de wijk wonen voor 1,00 euro per rit van en naar het winkelcentrum gebracht kunnen worden. Dat tarief geldt ook voor andere ritten binnen de wijk. De Max Mobiel is tot stand gekomen in samenwerking met SWOA.

Sociaal karakter

De servicepunten worden bemand en gerund door jeugd van jongerenwerkorganisaties Presikhaaf University, AM Support en studenten van Rijn IJssel. Het initiatief komt voort uit de behoefte om de jeugd in beide wijken te helpen in hun ontwikkeling en ze te voorzien van gelijke kansen. De gemeente Arnhem heeft, met de toezegging van subsidies, het mogelijk gemaakt om dit uit te voeren.

Asset Manager Mark van Dongen (Wereldhave) is verheugd met de samenwerking: "De komst van het servicepunt met een dergelijk sociaal karakter, in samenwerking met onze partners, past perfect in onze strategie voor een beter dagelijks leven. We creëren kansen voor jongeren en studenten uit de wijk en bieden tegelijkertijd gemak en service voor de bezoeker."

www.presikhaaf-connect.nl
www.kronenburg-connect.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding