Een billboard met een poster van AGOG.
Een billboard met een poster van AGOG.

Zelfhulpgroep voor gokkers en hun naasten

'Zelfhulp blijkt effectieve manier om gokken te stoppen'

ARNHEM - De afgelopen week stonden er foto' met de tekst 'Gokverslaafd? Direct en gratis hulp om te stoppen met gokken, AGOG.nl' op billboards langs de grote doorgangswegen in Arnhem. 

  1. Eén van de ongeveer twintig zelfhulpgroepen van stichting Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers die wekelijks samenkomt in Gezondheidscentrum Parkstraat in Arnhem-Noord. Gebaseerd op het 12-stappen plan werken mensen die kampen met gokproblematiek hier aan hun gokprobleem.

  2. Zelfhulp blijkt een effectieve manier om het gokken te kunnen stoppen. De kracht schuilt er vooral in, dat je niet de enige bent, iets wat veel (gok-)verslaafden wél zo ervaren. Al heel wat ‘gokkers’ hebben zo hun verslaving weten te overwinnen, vaak ook bijvoorbeeld in combinatie met een reguliere behandeling, aldus AGOG. 

  3. Bijzonder is ook, dat de reguliere verslavingszorg steeds vaker doorverwijst naar de zelfhulpgroepen én andersom. Zo beïnvloeden beide hulpvormen elkaar en daarmee het herstel van de verslaafde positief.

  4. Landelijk voorzitter Arnhemmer Feite Hofman begeleidt hier wekelijks de groep, maar is tegelijkertijd deelnemer. "Een verslaving heb je voor het leven, wel kun je stoppen met gebruik." 

  5. Iedere maand is er ook een bijeenkomst voor de omgeving van gokverslaafde mensen, de Omgevings-Groep. Zij kampen uiteraard met een ander probleem, want hoe is het om met een gokverslaafde een relatie te hebben, hoe deal je daar mee?
    Meer informatie over Stichting AGOG én het telefoonnummer van de groep in Arnhem vind je op de website www.agog.nl.