Wethouder Martien Louwers (links) en vertegenwoordigers van de Arnhemse Scouting.  (Foto: Scouting Regio Klein Gelderland)
Wethouder Martien Louwers (links) en vertegenwoordigers van de Arnhemse Scouting. (Foto: Scouting Regio Klein Gelderland)

Gemeente Arnhem en Scouting sluiten convenant

Algemeen

ARNHEM - De Arnhemse Scoutinggroepen en de gemeente Arnhem hebben onlangs een convenant gesloten. Daarmee wordt het maatschappelijk belang van de Scoutinggroepen voor de stad Arnhem onderstreept.  

Reeds in 2021 waren er gesprekken tussen (een vertegenwoordiging van) de Arnhemse Scoutinggroepen en de gemeente Arnhem om te komen tot een convenant. In het nu ondertekende convenant zijn afspraken gemaakt over het laagdrempelig contact tussen de Arnhemse Scoutinggroepen en de gemeentelijke organisatie, het belang van de accommodaties voor de Scoutinggroepen om activiteiten ook op lange termijn te kunnen voortzetten, zijn per Scoutinggroep individuele afspraken gemaakt over het gebruik van de openbare ruimte en de aanpassing van de subsidieregeling voor Scouting.

De gemeente Arnhem ziet het belang van vitale Scoutinggroepen in haar stad. Wethouder Martien Louwers: “Het mooie aan Scouting vind ik dat kinderen spelenderwijs allerlei belangrijke vaardigheden leren, waar zij als volwassene ook veel aan hebben. Als gemeente zijn wij daar blij mee en willen graag de samenwerking met de Scoutinggroepen in Arnhem versterken.” 

De Arnhemse Scoutinggroepen dragen bij aan de doelen van het gemeentelijk jeugdbeleid. Iedereen is welkom bij Scouting. Kinderen kunnen zich bij Scouting in een veilige omgeving spelenderwijs en gestructureerd ontwikkelen en zijn in beweging. Niet alleen in de natuur, maar ook in de wijk. Scouting draait ook in Arnhem op tal van vrijwilligers. Zij (bege)leiden de jeugdleden, besturen de groepen en onderhouden de accommodaties.

Scouting Arnhem kent 13 actieve scoutinggroepen met ruim 600 jeugdleden en circa 300 vrijwilligers. Binnen Arnhem zijn diverse groepen actief zoals land-, water- en ruitergroepen, een scoutingband en een groep voor scouts met een beperking. Daarnaast is er een scoutshop en een Kampeerterrein de Waterberg.