Burgemeester Marcouch leest voor.
Burgemeester Marcouch leest voor.

Burgemeester Marcouch leest voor

Algemeen

ARNHEM - Zo’n 20 kinderen luisterden woensdag 26 januari ademloos naar burgemeester Marcouch die in Rozet Presikhaaf voorlas uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Susanne Strasser. Het voorlezen maakte deel uit van de feestelijk start van de Nationale Voorleesdagen, die nog tot en met zaterdag 5 februari duren.

Tijdens de Voorleesdagen vinden er allerlei voorleesactiviteiten plaats in Rozet. Daarbij staat het Prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’ centraal.

Voorlezen is leuk én nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind én het vergroot de woordenschat en het taalbegrip van peuters en kleuters. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de ouders graag meer zou willen voorlezen aan kun kind(eren) dan ze doen. Tijdgebrek en twijfels over bijvoorbeeld geschikte boeken zijn redenen waarom voorlezen soms niet lukt. Rozet helpt ouders met het uitzoeken van geschikte boeken en geeft tips hoe voorlezen nóg leuker wordt. Welke boeken passen bij de leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? De Nationale Voorleesdagen helpen hiermee. 

Voor meer info en (lees)activiteiten: rozet.nl/nationalevoorleesdagen.