Katholieke kerk in gesprek met gelovigen

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Op initiatief van Paus Franciscus is eind 2021 een wereldwijd voorbereidingstraject in gang gezet om te luisteren naar alle geledingen in de katholieke kerk. Ook mensen die zich betrokken voelen bij de Eusebiusparochie zijn uitgenodigd om deel te nemen aan gesprekken die kunnen helpen ‘samen op de weg te gaan van Christus’. 

“Samen op de weg te gaan van Christus’ is de opdracht én de perspectiefvolle uitdaging waarvoor iedere Christen persoonlijk en de Kerk als collectief staat, zeker in een tijd waarin geloof en Kerk minder mensen aanspreken. Het gaat bij deze geloofsgesprekken om vragen als: vind u voldoende inspiratie, bemoediging en troost in de kerkelijke activiteiten? Is er een goede balans aanwezig tussen de weg naar God en de weg naar onze naasten? Hoe en waar zou volgens u de Kerk in de samenleving zichtbaarder moeten zijn?”, aldus de Eusebiusparochie.

Er zijn eind januari en in februari gesprekken op diverse locaties van de Eusebiusparochie waarbij het gaat om in dialoog te gaan en met respect naar elkaar te luisteren. “Het is de bedoeling dat deze raadpleging zich niet beperkt tot katholieke gelovigen maar ook te overleggen met andere christelijke denominaties zodat het de oecumene ten goede komt.”

Als u mee wil doen aan zo’n gesprek, meldt u dan aan bij het parochiesecretariaat (secretariaat@eusebiusparochie.nl) onder vermelding van ‘opgave synodaal gesprek’.

De wereldwijde resultaten worden besproken op een bisschoppensynode die gehouden wordt in Rome in 2023.