De Oostenrijkse spits Adrian Grbic (25) komt de Arnhemse gelederen op huurbasis versterken.
De Oostenrijkse spits Adrian Grbic (25) komt de Arnhemse gelederen op huurbasis versterken.

Vitesse haalt Oostenrijkse spits Adrian Grbic in huis

Algemeen

ARNHEM - Vitesse heeft de selectie voorzien van een aanvallende impuls. De Oostenrijkse spits Adrian Grbic (25) is de Arnhemse gelederen op huurbasis komen versterken. De leenovereenkomst duurt tot komende zomer en is afgesloten met FC Lorient, een club uit de Franse Ligue 1. Daar staat de doelgerichte aanvaller nog tot medio 2025 onder contract.

De 25-jarige Grbic werd geboren in Wenen en is negenvoudig international van Oostenrijk (vier goals), maar draagt ook de Kroatische nationaliteit. De kersverse Vitesse-aanwinst begon zijn carrière in de academies van SC Wiener Viktoria, Rapid Wien en VfB Stuttgart. 

Loopbaan 

Zijn doorbraak speelde zich min of meer in twee delen af: eerst bij Floridsdorfer AC in de tweede Oostenrijkse liga, daarna op het hoogste niveau bij SC Rheindorf Altach. In de zomer van 2019 volgde een overstap naar Frankrijk, waar de spits volledig tot bloei kwam bij Clermont Foot 63. Zeventien goals in 29 optredens leverden hem een volgende stap op: naar de Ligue 1, bij FC Lorient. Daar heeft Grbic na anderhalf jaar al meer dan vijftig duels in de benen, al waren dit meer invalbeurten dan basisplaatsen.

Offensieve versterking

Na het vertrek van Julian von Moos en Oussama Darfalou was Vitesse op zoek naar een offensieve versterking. Marcel Klos, die sinds het afscheid van Johannes Spors de technische honneurs waarneemt, is blij dat deze nu is gevonden. “De komst van Adrian vergroot onze mogelijkheden en kwaliteiten in de aanvalslinie. Het feit dat we nog meestrijden op drie fronten maakt dat extra belangrijk”, stelt Klos. 

Hij introduceert Grbic als volgt: “Adrian is fysiek sterk en heeft een behoorlijke lengte. Zijn schotkracht en technische vaardigheden vormen zijn belangrijkste wapens. Hij is een ander type dan onze andere aanvallers. Een echte targetman.”

Juiste stap

Grbic start vol energie aan zijn Arnhemse avontuur. “Na anderhalf jaar in de Ligue 1 voelt dit voor mij als de juiste stap op het juiste moment, bij ook nog eens de juiste club. Vitesse heeft dit seizoen naam gemaakt op internationaal niveau, met de eerste Europese overwintering in de clubgeschiedenis. Dat maakte het voor mij nóg aantrekkelijker om voor deze club te kiezen”, aldus Grbic. “Ik ben een doelgerichte aanvaller met een goede trap in beide benen. Met mijn kracht en scorend vermogen hoop ik van waarde te zijn voor Vitesse.”

Grbic sluit komende woensdag aan bij de selectie van Vitesse en gaat rugnummer 9 dragen in Arnhem.