Teun Ymker-Ebbers zet in januari zijn alcoholgebruik 'op pauze'.
Teun Ymker-Ebbers zet in januari zijn alcoholgebruik 'op pauze'. Foto:

Actie 'IkPas Dry January'

REGIO - "Ik merk dat ik voor en zeker na de feestdagen een minder hoog energielevel heb dan ik zou wensen. Het jaar fris beginnen en mezelf bewust zijn van gewoontes die mijn gezondheid niet altijd bevorderen is daarom een uitdaging die ik wil aangaan", zo vertelt Teun Ymker-Ebbers die meedoet 'IkPas Dry January'. 

"Als medewerker van de preventie afdeling van IrisZorg vind ik het ook van meerwaarde om zelfbewust naar mijn alcoholconsumptie patroon te kijken. Ik vraag dit ook van mensen die ik in mijn werk ontmoet. Jonge mensen kunnen heel goed uitleggen wat alcohol aantrekkelijk maakt, maar ook waar er risico’s om de hoek komen kijken. Samen in gesprek gaan hierover en samen ontdekken waar je wel en niet tegenaan loopt, dat maakt mijn vak boeiend."

"Een maand geen alcohol consumeren is voor mij een bewust proces. Ik weet dat ik niet alleen iets moet laten maar ook iets moet gaan doen. Alcoholvrije verleidingen opzoeken." Doe je ook mee met IkPas Dry January? Kijk op www.ikpas.nl voor meer informatie. Op 11 januari 19.30-20.30 uur is er een online informatiebijeenkomst met Iriszorg. Aanmelden via info@gcsamengezond.nl