'We hebben veel ideeën'

Vervolg van voorpagina

"We hebben veel ideeën. Als ik Louna ophaal van school, fietsen we op de terugweg altijd een andere route. De ene keer kies ik, de andere keer zij. Zo hebben we heel wat leuke plekken ontdekt. Ook Thialf trouwens."

Playground Thialf ligt op een bouwspeelplaats waar vroeger een buitenzwembad was gevestigd. Nu is er een pierenbad, een survival challenge parcours, een parcours op een heuvel waar ook met skeelers gereden kan worden, er zijn klim- en klautertoestellen, glijbanen en schommels en een groot multicourt. 

Voorlopig zijn ze nog wel even zoet met tellen. Nog 480 soorten te gaan. In 2022 gaat het biodiversiteitsproject van Remco en Louna dan ook onverminderd door. Geen probleem, want hoe beter je kijkt, hoe meer er te ontdekken valt. 

"Er is zo veel moois. Moet je zien wat er gebeurt als je met een loep naar dit boompje kijkt. Die kleuren, schitterend. Of bladluizen, te gek als je die onder de microscoop bestudeert. Je leert er zo veel van. Ik dacht bijvoorbeeld altijd dat er maar een soort regenworm was, namelijk die ene die je doormidden spit in je moestuin, maar er blijken wel veertig verschillende soorten te zijn!"

Meer informatie of meedoen?
struineninarnhem@gmail.com.