De top 6 van Arnhemse Ouderen Partij.
De top 6 van Arnhemse Ouderen Partij. Foto:

Arnhemse Ouderen Partij maakt de top 6 bekend

Algemeen

ARNHEM - Nu heeft ook de Arnhemse Ouderen Partij (AOP) voor de komende verkiezingen van de gemeenteraad haar top 6 van kandidaten bekend gemaakt. Veel nieuwe gezichten die via het Burgerforum nu op een verkiesbare plaats op de lijst staan.

Nico Wiggers, nu al fractievoorzitter in de raad, voert samen met Anne-Elise Saris de lijst aan. Anne-Elise is goed bekend binnen het sociaal domein en woont in het Spijkerkwartier.

Nummers 3 en 4 zijn Gerrit van Plateringen en Maria Hobbelen. Zij maken nu ook deel uit van de fractie AOP. 

Martijn van Butselaar, beter bekend als de Stadskok van Arnhem en actief bij Code Oranje, en Henny Noordzij, actief bij Stichting Leergeld, zijn de nummers 5 en 6. Zij wonen op de Geitenkamp en Klarendal en staan midden tussen mensen die het vaak financieel en sociaal lastig hebben en door de overheid in de verdrukking komen.

“Wij verwachten dat veel Arnhemmers de buik vol hebben van allerlei landelijke partijen die problemen veroorzaken, zoals de huidige woningnood en de armoede. De tijd van plannen maken moet achter ons liggen. We moeten nu eens zichtbaar verbetering laten zien”, aldus Wiggers.

Bijzonder is dat de AOP al enige tijd werkt met een Burgerforum. In het Burgerforum zitten mensen die in Arnhem wonen, werken of studeren. Het is het voortdurende klankbord waarmee de fractie AOP zaken bespreekt en vervolgens hun stem uitbrengt in de gemeenteraad. 
“Het moet nu eens afgelopen zijn met afspraken in achterkamertjes en dat ambtenaren de dienst uitmaken”, aldus Wiggers.