De winkeliers van De Lely zien uit naar hun klanten.
De winkeliers van De Lely zien uit naar hun klanten.

Vernieuwd Boodschappencentrum De Lely verrijking voor de stad Arnhem

Algemeen

ARNHEM - De afgelopen periode werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet om Boodschappencentrum De Lely nog voor de feestdagen te kunnen openen. Het centrum – in de volksmond bekend als de Witte Prijzenhal – is compleet vernieuwd. Bezoekers van De Lely zullen worden verrast door de ruime opzet en de nieuwe look-and-feel van het boodschappencentrum. 

In 2018 liet de Belgische investeringsmaatschappij Mitiska REIM haar oog vallen op het boodschappencentrum. Het centrum dat sinds de jaren ‘70 tot het commercieel landschap van de gemeente Arnhem behoort, werd aangekocht en daarmee deed de investeerder haar eerste aankoop op de Nederlandse markt.

Na een grondige analyse over het potentieel en de toekomst van De Lely besloot de internationale vastgoedinvesteerder het centrum grondig onder handen te nemen en werd in mei 2019 gestart met de verbouwing. 

De herontwikkeling van het boodschappencentrum werd een succesvolle samenwerking tussen Mitiska REIM, de gemeente Arnhem, Som= en Creating Retail Parks. 

Ondanks Covid-19 konden alle partijen de werkzaamheden gedegen voortzetten waardoor op 15 december 2021 het centrum werd opgeleverd en feestelijk heropend. 

Die dag kwamen de stakeholders in petit comité bij elkaar en sprak wethouder Jan van Dellen de genodigden toe. Op de achtergrond zong Lynn Stephans ‘Parijs’ van Kenny B met de voor de gelegenheid aangepaste de tekst ‘een frisse middag in Arnhem’. Daarna knalde de confetti. 

Volop keus

Met winkels als Jumbo, Lidl, Meltem Plaza, ToyChamp, Jysk, KIK, Kruidvat, Hoogeveen Bloemen en Planten, DrinQs en Cafetaria Patrix is er in De Lely volop keus en kan het publiek er ook terecht voor een hapje en een drankje. 

Verder heeft het boodschappencentrum een ruim opgezette gratis parkeerplaats met tankstation Esso Express en autoservice/wasstraat Vissinga.

Door de coronamaatregelen kon er voor het publiek helaas geen groots heropeningsfeest worden geven, maar er werd wel een leuke consumentenactie uitgezet waarmee klanten mooie prijzen voor de feestdagen konden winnen. 

Ook klonk er medio december kerstmuziek in het fonkelnieuwe boodschappencentrum en liepen er kerstelfen en modellen die het publiek trakteerden op presentjes. Uiteraard was ook aan de allerkleinsten gedacht, zo reed er een treintje en werden glittertattoos ‘gezet’. 

Samenwerking

Terwijl Mitiska REIM alweer uitkijkt naar een volgende waardevolle samenwerking met de gemeente Arnhem - de investeringsmaatschappij kocht onlangs Woonboulevard Arnhem - zijn de winkeliers van De Lely klaar om het winkelend publiek met open armen te ontvangen. 

Want hoewel de bloembakken voor de entree nog moeten worden gevuld en zandkorrels in het centrum verraden dat er aan alle vernieuwingen hard is gewerkt, is Boodschappencentrum De Lely bovenal klaar om grote aantallen bezoekers te trekken.