Winters tafereel in het Openluchtmuseum dat tijdelijk gesloten is.
Winters tafereel in het Openluchtmuseum dat tijdelijk gesloten is. Foto: Mike Bink

Nederlands Openluchtmuseum: 300.000 bezoekers

Algemeen

ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum heeft in 2021 ruim 300.000 bezoekers ontvangen. Directeur Teus Eenkhoorn: “We hebben helaas een groot deel van het jaar onze deuren moeten sluiten vanwege de lockdown, ook op dit moment zijn wij weer gesloten.”

“Toen we eind mei eindelijk weer open mochten wisten de bezoekers ons als nooit te voren te vinden. 2021 was in alle opzichten een bijzonder jaar. We hebben twee fantastische nieuwe locaties -Venezia en de Ambachtenwerkplaats- geopend, het museum heeft de prestigieuze internationale Children in Museums Award gewonnen en samen met onze partners Rijksmuseum, Paleis Het Loo en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed hebben we een nieuw state-of-the-art collectiecentrum betrokken waar onze collecties gezamenlijk worden beheerd. Een samenwerking die uniek is in de wereld.”

“Ook onze mooie samenwerking met Presikhaaf University bij het project #VisitPrikko was in vele opzichten bijzonder. 2022 belooft een mooi jaar te worden waar wij onder meer de nieuwe locatie Warnsveld openen en in een tentoonstelling het gedachtengoed van Anton de Kom aan een breed publiek presenteren.”