Vrijwilligers van de Eusebius kunnen workshops volgen.  .
Vrijwilligers van de Eusebius kunnen workshops volgen. . Foto: Jan van Dalen

Cultuurfonds Gelderland steunt Arnhemse projecten

Algemeen

ARNHEM  - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het afgelopen jaar 227 projecten ondersteund. Daarmee werd ruim 750.000 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio. 

Het laatste kwartaal van dit jaar ontvingen 41 nieuwe projecten een bijdrage en werd er in totaal voor bijna 140.000 euro toegekend. Zoals gebruikelijk waren de toekenningen zeer divers. In dit kwartaal liepen deze uiteen van een nieuwe kunstroute en verschillende muziektheaterproducties tot de restauratie van een huis en het vergroenen van schoolpleinen.

Zo ging er geld naar Stichting Eusebius Arnhem (8.000 euro voor workshop/training vrijwilligers); West Arnhemsche Muziekvereeniging (4.000 euro voor muziekproductie rond het 100 jarig jubileum); Stichting Koorschool Arnhem (1.000 euro voor concert Zing met de wind); Stichting de Middenstandswoning Arnhem (3.000 euro voor community-art project Toen modern nu een monument); Marchingband Arnhem (3.000 euro voor aankoop muziekbenodigdheden en instrumenten); West Arnhemsche Muziekvereeniging (4.450 euro voor aankoop muziekinstrumenten en jasjes) en Stichting De Plaats (6.000 euro voor muziektheaterproductie Oeverloos).        

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. 

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. Nieuwe verzoeken voor bijdragen kunnen digitaal worden ingediend. Meer info: www.cultuurfonds.nl/gelderland.

De volledige lijst met toekenningen uit deze vierde ronde is te vinden op: www.cultuurfonds.nl/kwartaaltoekenningen-vierde-kwartaal-2021-gelderland.