Jongeren online in gesprek over toekomst gemeente Arnhem

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Wil jij als jongere meer inspraak over hoe Arnhem zich klaar maakt voor de toekomst? Ga dan in gesprek tijdens een online inspiratieavond over hoe jouw stad omgaat met thema’s als duurzaamheid en groene energie, maar ook hoe toegankelijk de stad is voor jongeren, zoals huisvesting en openbaar vervoer. 

Samen met andere jongeren kan je jouw mening kenbaar maken (of juist vragen stellen) aan onder andere wethouder Bouwkamp en verschillende lokale politici. Groene organisaties als Klimaatbestendig Arnhem en JongRes (groene energie) schuiven ook aan.

De avond is op donderdag 20 januari en begint 19.15 uur met een introductie van Floor Hogenhout. Zij is zelf als 23-jarige actief in de politiek voor PVdD en vertelt waarom ze dit doet en hoe dat voor haar is. Ook zal ze kort vertellen over hoe lokale politiek werkt en waarom het belangrijk is voor jongeren om van zich te laten horen.

Hierna wordt de groep opgedeeld over vier themagroepen 

- Jong in Arnhem. Hoe zou de gemeente moeten omgaan met thema’s als woningnood en openbaar vervoer?

- Schone energie en klimaatverandering. Hoe en waar kunnen we in Arnhem volgens jou het beste schone energie opwekken?

- Arnhem klimaatbestendig? Is Arnhem hittebestendig? Of al klaar voor de verwachte wateroverlast? Ga in gesprek over de aanpak die jou het meest aanspreekt.

- Groene stad. Hoe kan Arnhem meer biodiversiteit ontwikkelen en hoe belangrijk is natuur in de stad?

Na de pauze begint de tweede gespreksronde met een nieuw thema. De avond wordt gezamenlijk afgesloten. Ben jij tussen de 18 en 27 en woon je in de gemeente Arnhem? Meld je dan aan via: natuurenmilieugelderland.nl/evenement/jongeren-inspiratie-avond-voor-een-duurzaam-arnhem

Voor opmerkingen of vragen kan je mailen naar info@natuurenmilieugelderland.nl o.v.v. inspiratieavond.