Samen kunstgeschiedenis bespreken in een leesgroep

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Senia zet in verschillende steden en dorpen leesclubs op waarin de leden met elkaar hun interesse delen voor literatuur, filosofie, kunst en geschiedenis. Senia helpt bij het vinden of oprichten van deze clubs en maakt inspirerende leeswijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen.

Senia houdt oprichtingsbijeenkomsten in bibliotheken door heel Nederland.  Zo is er donderdagochtend 20 januari 2022 een bijeenkomst over een leesclub kunstgeschiedenis in de bibliotheek Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. Aanvang 10.30 uur. En dinsdagochtend 25 januari 2022 is er in dezelfde bibliotheek een bijeenkomst Nederlandse Literatuur, aanvang 14.00 uur. Meer informatie en aanmelden: tiny.kleineeram@senia.nl.

De meeste leesclubs lezen zes of zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer het bij elkaar komt: overdag of ‘s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek, bijvoorbeeld in een bibliotheek, buurthuis of café. 

In de loop van 2022 volgen meer informatiebijeenkomsten. Kijk op www.senia.nl