Wim Daniëls. Lees: Koken met taal.
Wim Daniëls. Lees: Koken met taal. Foto:

Voor Elkaar in Arnhem biedt helpende hand

ARNHEM - Heb je behoefte aan een helpende hand, praktische ondersteuning of een luisterend oor? Klop aan bij Voor Elkaar in Arnhem. Even een boodschap doen, een klein klusje uitvoeren, de hond uitlaten of een praatje maken. Niet altijd lukt het om dit zelf of met behulp van je omgeving op te pakken. Bijvoorbeeld omdat je (tijdelijk) de deur niet uit kan. Voor deze vragen en meer kan je terecht bij Voor Elkaar in Arnhem. 
Voor Elkaar in Arnhem is op de volgende manieren te bereiken: via www.voorelkaarinarnhem.nl, via tel. 026 - 3127702 (maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur) of via info@voorelkaarinarnhem.nl. Let op: op vrijdag 24 en 31 december is Voor Elkaar in Arnhem telefonisch te bereiken van 10.00 tot 12.00 uur.

Vacatures

Heb jij wat tijd over en wil jij je (tijdelijk) inzetten bij een (vrijwilligers)organisatie in Arnhem? In de vacaturebank van vrijwilligerscentrale Arnhem vind je een groot aantal vrijwilligersvacatures, zowel voor kort- als langdurende vragen. Neem een kijkje op www.vrijwilligerscentralearnhem.nl.

Arnhems Hert steunt actie 'Geef om gedupeerden'

ARNHEM - Afgelopen jaar is de kinderopvangtoeslagaffaire veel in het nieuws geweest. De gedupeerden leven al jaren in onzekerheid over de toekomst met én van hun kinderen. Voor Renée van der Harst-Wagenvoorde uit Arnhem reden om de crowdfundingactie 'Geef om gedupeerden! #arnhemdeelje13demaand' te starten. De actie wordt ondersteund door Arnhems Hert. 
Arnhems Hert initiatiefnemer Tjwan Oei: “De actie 'Geef om gedupeerden' gaat er om dat je iets over hebt voor anderen. Dat geeft vorm aan samen-leven. En dat past weer helemaal bij het doel van Arnhems Hert: een bloeiende en duurzame lokale samenleving. Daarom starten we een speciale actie om deze crowdfunding te ondersteunen. Als jij nú (particulier) lid wordt van Arnhems Hert dragen wij namens jou 10 euro bij aan deze sympathieke actie! Je contributie voor Arnhems Hert is daarmee voor twee jaar (2022 én 2023) betaald."
"Laat je hart spreken én steek de gedupeerde gezinnen in Arnhem een hart onder de riem." Schrijf je nú in als deelnemer op de website: www.arnhemshert.nl. Deze actie is geldig tot en met 31 december 2021. Begin januari wordt de totale donatie vermeld op de website van Arnhems Hert.

'Van Hoogte 80 
tot Gelredome'

ARNHEM - De in Arnhem geboren en getogen Hans Witjes heeft een boek uitgebracht met de titel: 'Van Hoogte 80 tot Gelredome'. Daarin geeft hij een luchtige schets van zijn uitgebreide voetbalverleden als speler, trainer, kijker en journalist. De nostalgische reis door de tijd voerde Hans langs de voetbalclubs Hertog Hendrik, v.v. Ede, DTS' 35, SC Valburg, ESA en Vitesse. 
Aan zijn ervaringen heeft hij allerlei anekdotes of andere bijzondere voorvallen toegevoegd en rond de dertig foto's. Verder heeft hij zijn voetbalervaringen tegen de achtergrond van de betreffende tijd geplaatst, in algemeen opzicht en soms ook privé. Op die manier heeft het boek een meerwaarde gekregen, ook voor niet-voetballiefhebbers. Het boek kost 5,00 euro. Geïnteresseerden kunnen zich bij de schrijver melden via hanswitjes49@gmail.com.

Koken met taal

ARNHEM - Kun je koken met taal? Zeker weten! Zondagmiddag 19 december leert Wim Daniëls je in het Posttheater in Arnhem alle geheime van deze bijzondere kookkunst. Je hebt alleen maar wat letters, woorden, zinnen en leestekens nodig en de creativiteit doet de rest. Daniëls kennen we van televisieoptredens en theaterprogramma's. Hij schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor, niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag. Aanvang 14.30 uur, kaarten 19,50 euro.