Maak kennis met rolstoelbasketbal.
Maak kennis met rolstoelbasketbal.

Kennismaken met
sporten in een rolstoel

REGIO - Zit jij in een rolstoel of kun je niet lang staan of lopen? Ken je iemand in jouw omgeving in een rolstoel en wil je graag een keer samen sporten? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag ervaren hoe het is om te sporten in een rolstoel? Kom dan naar de Nieuwjaarsinstuif in Velp op woensdag 5 januari. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er een gratis toegankelijke rolstoelclinic waar iedereen welkom is.  

Op deze dag vinden meerdere clinics plaats in sporthal de Dumpel in Velp. De hal waar wekelijks ook verschillende rolstoelsporten plaatsvinden. De rolstoelclinic wordt georganiseerd in samenwerking met Uniek Sporten regio Arnhem. 

Tijdens deze clinic maak je onder andere kennis met rolstoelbasketbal. Rolstoelbasketbal is een veelzijdige en snelle teamsport waarbij samenwerken om te scoren en te verdedigen belangrijk zijn. Kan jij in een rolstoel richting de basket rijden en tegelijkertijd met de bal dribbelen? Je kan ook kennismaken met rolstoeltennis. Rolstoeltennis is een sport die ‘rollers' en ‘lopers' ook prima tegen elkaar kunnen spelen, het is daarmee echt een inclusieve sport. 

Online aanmelden is verplicht en wel via www.sportbedrijfrheden.nl/nieuwjaarsinstuif.