Een moderne versie van Michelangelo's wereldberoemde fresco's uit de Sixtijnse Kapel op het plafond van POST.
Een moderne versie van Michelangelo's wereldberoemde fresco's uit de Sixtijnse Kapel op het plafond van POST. Foto:

Fesco’s Sixtijnse Kapel in Spijkerkwartier

Algemeen

ARNHEM - In het Spijkerkwartier is iets bijzonders te zien: een moderne versie van Michelangelo’s wereldberoemde fresco’s uit de Sixtijnse Kapel. Het kunstwerk is gemaakt door het Zuid-Afrikaans kunstcollectief Magolide Collective en is onderdeel van de tentoonstelling ‘New Horizons’. Nog te zien tot en met 24 december bij POST aan de Driekoningenstraat 16 in Arnhem.  

In de tentoonstelling tonen vijf internationale jonge kunstenaars hun werk: Daphne Jiyeon Jang (Zuid-Korea) , Subashri Sankar (India), Ágnes Nagy-György (Hongarije), Adilson De Oliveira en Mzoxolo Mayongo van Magolide Collective (Zuid-Afrika). Alle kunstenaars studeerden in 2020 af van de kunstacademies maar hun kunstwerken bleven door de lockdowns verborgen achter gesloten deuren. POST haalde de (digitale) kunstwerken naar Arnhem, zodat hun werken alsnog aan een publiek getoond kunnen worden.

Toren van Babel

Eén van de meest bijzondere kunstwerken uit de tentoonstelling is een moderne versie van Michelangelo’s bekende fresco’s uit de Sixtijnse Kapel. Het Zuid-Afrikaanse kunstenaarscollectief Magolide Collective voegde nieuwe beeldelementen toe aan het wereldberoemde kunstwerk, dat bij Platform POST op het plafond geprojecteerd is. In de nieuwe versie vind je bijvoorbeeld Afrikaanse beelden maar ook moderne afbeeldingen uit de Westerse popcultuur, zoals The Simpsons. 

Verder is er onder meer een VR-kunstwerk te zien én een ‘levende’ Toren van Babel van de Koreaanse kunstenaar Daphne Jijeon Jang. Nieuwsgierig geworden? Iedereen is van harte welkom om de kunstwerken zelf te komen bekijken.

De tentoonstelling New Horizons is nog tot en met vrijdag 24 december te zien bij Platform POST, elke donderdag t/m zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis. Het dragen van een mondkapje en het scannen van een QR-code is verplicht.

Kijk voor meer info op www.platformpost.nl.