Sfeervolle verlichting in de Arnhemse binnenstad.
Sfeervolle verlichting in de Arnhemse binnenstad. Foto: Platform Binnenstad Arnhem

Binnenstad biedt een warm en gastvrij ontvangst

Algemeen

ARNHEM - “De ‘grootste Kerstmarkt van het Oosten’ zit er ook dit jaar niet in voor Arnhem. Maar toch kunnen bewoners en bezoekers van de stad de komende weken rekenen op een warm en gastvrije ontvangst in de binnenstad”, aldus Platform Binnenstad Arnhem. 

Zo zijn er een feestelijke aankleding, sfeervolle verlichting, een wensboom, mobiel entertainment tijdens de weekenden voor kerst, een lichtjesroute door de stad, een Winterhuis en een speurtocht met de mobiele telefoon.  

Er worden extra parkeermaatregelen genomen; een uur gratis parkeren tijdens daluren en extra parkeerruimte op de Markt op zondag 19 december. Wie voor een winkel in de rij staat maakt bovendien kans om van de Cityhosts van het A-Team een ‘gratis-kopje-koffie’ cadeaukaart te krijgen. En misschien… kom je de Kerstman en zijn vrouw tegen in de arrenslee!

“Platform Binnenstad Arnhem heeft in nauw overleg met het gemeentebestuur van Arnhem bekeken wat er mogelijk is om ondanks de Coronamaatregelen toch sfeer, beleving en gezelligheid in de binnenstad te creëren. Voorkomen van drukte, zorgen voor spreiding in tijd en ruimte, gemak voor de bezoekers en ondernemers en respect en aandacht voor elkaar zijn daarbij de uitgangspunten.”

Gratis parkeermunten 

Wie deze maand op dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend in de binnenstad gaat winkelen en vóór 12.00 uur de parkeergarage onder het Centraal Station, de Musisgarage of de Rozetgarage uitrijdt, krijgt een munt voor een uur gratis parkeren cadeau. De munten zijn af te halen bij de Visit Arnhem shop in de Eusebiuskerk en bij het Winterhuis in de Musispassage (ingang Land van de Markt).

Het Winterhuis is een speciaal ingerichte servicewinkel, bedoeld voor het winkelende publiek en als ondersteuning aan winkeliers in de binnenstad. Bezoekers kunnen in het Winterhuis terecht voor een foto in een winters landschap, er zijn gratis lockers om tijdelijk iets in op te slaan, er is een cadeautjes inpakservice en er is informatie over de binnenstad verkrijgbaar. Ook is er een toiletvoorziening aanwezig. Alles uiteraard volgens de hygiënemaatregelen en Coronavoorschriften.

Spin the Wheel

Spin the Wheel is een consumentenactie waarbij men kans maakt op leuke prijzen. Bij besteding van 10 euro of meer bij een deelnemende winkelier in de binnenstad ontvangen klanten een win-voucher. Dit geldt voor bestedingen in de winkel maar ook online via de webshop van de deelnemende ondernemers.

Winteractie bezorgservice

Wie online aankopen of bestellingen doet bij lokale ondernemers in de Arnhemse binnenstad, Modekwartier of Spijkerkwartier kan rekenen op snelle bezorging thuis of op kantoor. Koeriersdiensten De Groene Rijders en Cycloon halen bestellingen die voor 14.00 uur gekocht zijn bij de ondernemers op en bezorgen ze, binnen Arnhem, nog dezelfde dag bij de klant.
Deze bezorgservice is in de maanden december en januari gratis voor de klant.

Voor meer en actuele informatie kijk op: www.winterarnhem.nl

Wie weet kom je wel de Kerstman en zijn vrouw tegen....