Werk aan de winkel voor de vrijwilligers van de Stadsblokkenwerf.
Werk aan de winkel voor de vrijwilligers van de Stadsblokkenwerf.

Vrijwilligers Stichting Stadsblokkenwerf restaureren boot

Algemeen

ARNHEM - Scheepswerf Peters in Angeren is bezig haar werf van wrakken te ontdoen en zo dreigde de Wilhelmina te worden gesloopt. Vrijwilligers van de Stadsblokkenwerf wisten dat net op tijd te voorkomen. Deze week is het 14 meter lange scheepje met een dieplader naar de Stadsblokkenwerf getransporteerd. 

De Wilhelmina moet al meer dan 20 jaar bij Peters Maritiem in Angeren hebben gestaan. Bas Peters (33) die sinds enkele jaren het bedrijf van zijn overleden vader heeft overgenomen, heeft geen idee wie de eigenaar kan zijn. 

“Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat hij hier niet stond. Mijn vader had het er wel eens over dat de eigenaar een afstandsverklaring had getekend, maar dat is ook al weer meer dan tien jaar geleden. Dat het een mooi bootje geweest moet zijn dat kun je nog wel zien. Maar het is eigenlijk niet meer dan een wrak wat er nu van is overgebleven.” 

Er stonden inmiddels meer wrakken op de werf en Peters besloot die te slopen om ruimte te maken voor nieuwe klanten, die wel geld opleveren. Vrijwilligers van de Stadsblokkenwerf kwamen daar net op tijd achter. Er werd een actie op touw gezet om de boot naar de Stadsblokkenwerf in Arnhem te halen waar ze haar willen restaureren.

De komende jaren wordt de Wilhelmina door vrijwilligers geheel gerestaureerd. Er is een crowdfunding gestart voor de materiaalkosten. Er is weinig bekend over de geschiedenis van de Willemina. De Stadsblokkenwerf hoopt dat er nog mensen opduiken die daar wat over kunnen vertellen. Bijdragen zijn welkom: Stadsblokkenwerf, rek: NL08 ABNA 0461 4925 63 o.v.v. Willemina.
Voor meer informatie: www.stadsblokkenwerf.nl