Ome Joop’s Tour deelt kerstcadeautjes uit

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Zo’n 550 kinderen in Arnhem worden zaterdag 18 december verrast met een speciaal kerstcadeautje. De kerstman van Ome Joop’s Tour gaat samen met mascotte Jopie ‘on tour’ door de stad. Ze rijden die dag met ‘kerstverlichte’ busjes en motoren langs een aantal bijzondere locaties. 

Vanuit die busjes wordt op verschillende locaties in Arnhem speelgoed uitgedeeld aan kinderen. De kerstman van Ome Joop’s Tour eindigt zijn tour met een bezoek aan park ’s Koonings Jaght. Daar brengt hij, samen met Jopie, knuffels voor alle bewoners.

Samenwerkingspartner Vitanos speelt dit jaar een grote rol tijdens de kersttour. Leerlingen van Praktijk Onderwijs van Leerpark Arnhem bakken koekjes en leerlingen van Parkschool uit Presikhaaf schrijven een persoonlijke boodschap op een kaart met een illustratie van de bekende illustrator Daniëlle Futselaar uit Arnhem. Speelgoed, koekjes én kaart worden vervolgens samen uitgedeeld aan de kinderen.

Marcel Legerstee, de voorman van Ome Joop’s Tour, wil in de donkere dagen voor kerst speelgoed geven aan kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Al het speelgoed en de knuffels zijn gedoneerd door Stichting Speelcadeau uit Eindhoven. Legerstee: “Zo kunnen we samen met al onze vrijwilligers de kerstman een handje helpen.”

De Arnhemse Stichting Ome Joop’s Tour organiseert jaarlijks een 10-daagse fietstour door Nederland voor kinderen in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar. Speciaal voor kinderen die zelf weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben.