Erwin van Veldhuizen en Daan Huisman.
Erwin van Veldhuizen en Daan Huisman. Foto: Erwin van Veldhuizen

Eerste goal in Gelredome voor Huisman

Algemeen

ARNHEM - In de groepsfase van de UEFA Europa Conference League speelde Vitesse onlangs thuis tegen NŠ Mura. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Doelpuntenmakers voor Vitesse waren Thomas Buitink, Loïs Openda en Daan Huisman. Laatstgenoemde scoorde zijn allereerste treffer in de Gelredome. Vlak voor een training liep fotograaf Erwin van Veldhuizen Huisman tegen het lijf. 

Ondanks de overwinning op Mura weet Vitesse nog niet waar het aan toe is in het nieuwe Europese toernooi. Tottenham Hotspur, de concurrent van Vitesse in de Conference League, kon vanwege coronabesmettingen binnen de selectie niet in actie komen tegen Stade Rennais. Maar er is inmiddels al wel geloot voor de tussenronde die midden februari zal plaatsvinden. Mocht Vitesse aantreden, dan neemt de club het op tegen SK Rapid Wien.

Mochten de lichten definitief op groen gezet worden door de UEFA, dan is de eerste Europese overwintering van Vitesse dankzij de memorabele groepsfase een feit geworden. Na de jaarwisseling gaan de Arnhemmers zich dan voorbereiden op een tweeluik met SK Rapid Wien. De in 1898 opgerichte club uit Wenen, wiens selectie grotendeels uit Oostenrijkse spelers bestaat, geldt als een roemruchte club in eigen land. De huidige nummer vijf van de Bundesliga van het Alpenland heeft 32 landstitels en veertien nationale bekers in de prijzenkast staan, meldt Vitesse op haar website.

Waar Vitesse dit seizoen al tien keer uitkwam in de UEFA Europa Conference League, speelde SK Rapid Wien deze jaargang zelfs al twaalf Europese wedstrijden. De Weense club strandde eerst in de tweede voorronde van de Champions League, maar wist vervolgens twee hordes te nemen op weg naar de groepsfase van de Europa League. Daarin plaatste de ploeg van coach Ferdinand Feldhofer zich op de slotdag met een 0-1 overwinning bij KRC Genk voor de tussenronde van de Conference League. SK Rapid Wien werd zo derde in een poule waartoe naast KRC Genk ook West Ham United en Dinamo Zagreb behoorden.

De wedstrijden in de tussenronde van de Conference League worden afgewerkt op donderdag 17 februari en donderdag 24 februari. Maar eerst moet er dus nog definitieve duidelijkheid worden verschaft door de (disciplinaire commissie van de) UEFA. Mocht het bovenstaande zich voltrekken dan speelt Vitesse op 17 februari eerst de uitwedstrijd in Wenen. Het thuisduel wordt gespeeld op 24 februari.