Arnhemse week rondom thema duurzaamheid

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Middels een motie wordt de gemeente Arnhem opgeroepen om een week rondom het thema duurzaamheid te organiseren.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering begin december is een motie aangenomen van GroenLinks die oproept om ‘als gemeente te onderzoeken of er met verschillende Arnhemse spelers op het gebied van duurzaamheid een week in te richten is met alle verschillende aspecten van duurzaamheid die er nu zijn’. 

GroenLinks raadslid Muriël Simonis: “Ik heb al meerdere malen enthousiasme bespeurd bij organisaties in de stad. Op het gebied van innovatie en energietransitie zijn er prachtige bedrijven en organisatie die Arnhem hun thuisbasis noemen. Als we met de hele stad hier een podium voor kunnen bieden zal dat tot veel inspiratie en inzichten leiden.”

“In Arnhem is heel veel kennis en kunde als het gaat om duurzaamheid, klimaatadaptatie, waterstof en de energietransitie. In sommige velden is Arnhem zelfs koploper of hebben we de ambitie dat te worden. Dit moedigt GroenLinks van harte aan. Door een week in te richten, zal dat de ambities op het gebied van duurzaamheid het hele jaar door versterken. Het mooie is dat door te kijken naar wat nu al mogelijk is dit ook een doorkijk geeft naar de kansen van een duurzame toekomst.”