Repetitie van de Gelderse Klarinetstudio.
Repetitie van de Gelderse Klarinetstudio. Foto:

Kerst klarinetconcert zonder publiek voor het goede doel

VELP - Ruim dertig klarinettisten van de Gelderse Klarinetstudio spelen op zondag 12 december om 15.30 uur een benefietconcert in de Oude Jan in Velp. Vanwege de recente coronamaatregelen wordt het een optreden zónder publiek, maar er is snel een filmopname beschikbaar. 

De klarinettisten staan onder leiding van Corien Hoepman en spelen in wisselende bezettingen kerstmuziek van de 8e eeuw tot aan het moderne repertoire. De jongste deelnemer is negen, de oudste bijna tachtig jaar. 

"Met deze muziek willen ze u niet alleen een fijn kerstgevoel geven, maar ook geld inzamelen voor de organisatie 'Musicians without Borders'. Dit is een internationale organisatie die de kracht van muziek inzet om etnische, religieuze en politieke verschillen te overbruggen en de wonden van oorlog en conflict te helen. Een mooie kerstgedachte toch?", aldus de organisatie van dit bijzondere concert.

Aanmelden

Wilt u het concert ook kunnen volgen, meld u zich dan aan op www.gelderse-klarinetstudio.nl. Spoedig na het concert ontvangt u de filmopname van deze uitvoering waarmee u zich kunt onderdompelen in de kerstklanken van het klarinetorkest. 

Daarna kunt u besluiten of u 'Musicians without Borders' ook met een financiële bijdrage wilt steunen.