Schrijfactie met Amnesty International

RESSEN - Er zijn mensen die al jarenlang achter de tralies zitten en van al hun vrijheid zijn beroofd zonder dat zij iets hebben misdaan. Voor deze mensen organiseert Amnesty International ieder jaar een schrijfactie. 

Wereldwijd worden er dan brieven en kaarten geschreven. Kaarten ter bemoediging van de gevangenen en brieven aan degenen die debet zijn aan deze oneerlijke gang van zaken. Er zijn volgens Amnesty International al heel wat gevangenen vrijgekomen na en door deze schrijfacties.

Pleisterplaats Ressen stelt ook dit jaar mensen in de gelegenheid om brieven te komen schrijven. Op vrijdag 10 december, de dag van de rechten van de mens, staan de deuren open voor wie wil komen schrijven. 

Belangstellenden kunnen van 16.00 tot 20.00 uur terecht in de Protestantse kerk Ressen en De Kosterij aan Kerkenhofstraat 3 en 5a in Ressen. Als je wel mee wilt doen, maar liever thuis schrijft, kan dat ook. Amnesty International geeft ook dit jaar complete schrijfpakketten uit. Neem hiervoor contact op via nennykegels@hotmail.com of via whatsapp: 06-15117126.

Aanmelden is niet nodig. Wel is het verplicht om de QR-code te laten checken als je in de kerk komt schrijven. 

Een pakketje ophalen en thuis schrijven kan zonder QR-code.