Mooie opbrengst Nummer 4-wedstrijd

ARNHEM - De Nummer 4-wedstrijd van Vitesse, die traditiegetrouw in het teken staat van Theo Bos, heeft ook dit jaar weer een bijzonder mooi bedrag opgeleverd. 

Middels een shirtveiling en collecte is er maar liefst 10.206,14 euro opgehaald rondom het thuisduel met FC Utrecht. Het bedrag is ingezameld voor Support Casper en komt volledig ten goede aan onderzoek naar alvleesklierkanker, de ziekte waaraan 'Mister Vitesse' in 2013 op veel te vroege leeftijd overleed.

Support Casper is sinds dit seizoen, op nadrukkelijke wens van de familie van Theo Bos, maatschappelijk partner van Vitesse Betrokken. 

Speciaal voor de Nummer 4-wedstrijd stond hoofdsponsor eToro haar naam af op het wedstrijdshirt en prijkte Support Casper voor één keer voorop het shirt. Deze shirts werden na afloop van het duel geveild. Daarnaast was het mogelijk om een donatie te doen.
De missie van Casper van Eijck is een behandeling voor de ziekte vinden. Support Casper bestaat sinds 2015 om dit doel te bewerkstelligen. Met de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) financiert Support Casper wetenschappelijk onderzoek voor innovatieve behandelmethoden.

Met informatie en publieksactiviteiten wordt daarnaast meer bewustwording gecreëerd voor deze ernstige vorm van kanker.