DE-waardepunten worden ingewisseld voor pakken koffie voor de Voedselbank.
DE-waardepunten worden ingewisseld voor pakken koffie voor de Voedselbank. Foto:

DE-waardepunten voor Voedselbank

ARNHEM - Lionsclub Arnhem Arentheem houdt ook dit jaar weer een inzameling van Douwe Egberts-waardepunten voor de Voedselbank Arnhem e.o.

In de periode van 6 tot en met 24 december staan in een tiental supermarkten, verspreid in Arnhem en Westervoort grote inzameldozen waarin men de koffie- en theewaardepunten kan deponeren. 

"Dankzij de bereidwillige medewerking van de betrokken supermarkten is deze actie mogelijk gemaakt. Vorig jaar zijn in Arnhem 620.000 DE-punten opgehaald, goed voor 1250 pakken koffie die geleverd zijn aan de Voedselbank Arnhem e.o. De Voedselbank is zeer blij dat we dit jaar weer inzamelen", aldus Lionsclub Arnhem Arentheem. "Koffie is een zeldzaam product voor Voedselbanken. Doordat het een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan Voedselbanken aangeboden. Veel mensen hebben nog koffiepunten in huis die ze niet bij Douwe Egberts inleveren. De Lionsclub vindt het jammer als de waarde van de koffiepunten verloren zou gaan. Door de waardepunten in te zamelen en in een grote hoeveelheid aan te bieden bij Douwe Egberts wordt de waarde met 15 procent verhoogd. Deze waarde wordt omgezet in pakken koffie die worden gedoneerd aan de lokale Voedselbank."