Daklozenopvang De Duif zoekt vrijwilligers

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Het Stoelenproject De Duif is een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen in Arnhem. De opvang aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem is elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo’n 20 mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. Het project wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en ondersteund door vier beroepskrachten en een bestuur. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Er is altijd één beroepskracht aanwezig om het project en de bezoekers te begeleiden. Als vrijwilliger ben je samen met de beroepskracht in de nacht aanwezig om soep en brood uit te delen en om een oogje in het zeil te houden. Er is een mogelijkheid om even te rusten.

De belangrijkste taak van de vrijwilliger is ‘er zijn’. Dat kan zijn door het waken bij en ondersteunen van de bezoekers. Als vrijwilliger let je ook op hoe het met de bezoeker gaat en wat ze eventueel nodig hebben. De groep vrijwilligers is erg divers, van studenten en gepensioneerden tot werkenden.  Zij hebben eens per twee weken één nacht dienst, van 21.45 tot 09.15 uur. Frequentie is te bespreken.

De minimumleeftijd van de vrijwilliger is 18 jaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Edmund Boering, tel 06-51111908 of via edmundboering@gmail.com.