Anita de Leeuw (Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland) en Frans Hoebink (Stichting ZPO/ ’t Gezel).
Anita de Leeuw (Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland) en Frans Hoebink (Stichting ZPO/ ’t Gezel).

Samenwerking moet zorgen voor meer zorgpersoneel

Algemeen

ARNHEM - De vraag naar zorgpersoneel is groot. Om de instroom van nieuw personeel te bewerkstellingen - mét behoud van voldoende gekwalificeerd personeel - slaan in Arnhem zorginstellingen, onderwijs en overheid de handen ineen. Zo vond deze week de ondertekening plaats van het leerwerktraject Helpende in de Zorg+ MBO2.

Driegasthuizengroep en Arentheem College zetten hun handtekening onder een samenwerking met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland en Stichting ZPO. Deze samenwerking is specifiek bedoeld voor jongeren die niet via het reguliere onderwijs hun startkwalificatie voor de arbeidsmarkt (MBO2) kunnen halen. “Jongeren met ambitie, die anders aangewezen zullen blijven op een uitkering omdat zij niet hun eigen weg kunnen vinden op de arbeidsmarkt. Zo krijgen ook zij een kans op een opleiding en een duurzame baan in de zorg”, aldus de deelnemende partijen.

“De wijze waarop het leerwerktraject wordt aangeboden is geënt op de leerbaarheid en spanningsboog van deze jongeren. Met extra aandacht voor taal en rekenen om het behalen van een diploma MBO2 binnen het bereik van de jongere te krijgen. Naast het leeraanbod is er ook steunstructuur van professionals beschikbaar om de jongeren te begeleiden, bijvoorbeeld in het leren van goed werknemerschap of omgang in een ingewikkelde thuissituatie. Daarbij geldt dat per leerling maatwerk wordt toegepast. In het kader van de zelfredzaamheid mag de verwachting zijn dat de jongere in staat is om zelf werk te vinden. De verwachting van de werkgever mag zijn dat de jongere op MBO2 niveau goed kan functioneren.”