Maarten van Rossem en Jan Terlouw, geflankeerd door Cliff Vissers en Nick Dreijer.
Maarten van Rossem en Jan Terlouw, geflankeerd door Cliff Vissers en Nick Dreijer. Foto:

Van Rossem en Terlouw te gast in Podcast of HOPE

wo 17 nov 2021, 14:39

REGIO - In de 25ste aflevering van de Podcast of HOPE gaan presentatoren Cliff Vissers en Nick Dreijer in gesprek met niemand minder dan Maarten van Rossem (78) en Jan Terlouw (90). Het centrale thema van de Podcast of HOPE is geluk.

In deze bijzondere aflevering spreken de gasten over zelfredzaamheid en de boeken die hen gelukkig maken. Maarten en Jan benadrukken de noodzaak van een goede democratie en een goede overheid. Ze spreken de invloed en gevolgen van polarisatie in de samenleving en natuurlijk over De Slimste Mens en over het voordringen bij vaccinaties. 

Geluk en klimaat

Verder komt de relatie tussen geluk en het klimaat ter sprake. De heren wisselen verder ervaringen uit over hun dienstplicht en trekken de vergelijking met Maatschappelijke Diensttijd. Ook de ontwikkelingen van de medische wetenschap en de levensverwachting van mensen is onderdeel van het gesprek. 

Maarten van Rossem is niet alleen Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige, hij is ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Regelmatig is Maarten van Rossem te zien in programma’s als Jinek, Op1 en de slimste Mens. Hij heeft zelfs een eigen tijdschrift, genaamd Maarten! 

Kernfysicus, politicus en schrijver Jan Terlouw wordt bekend door zijn optreden binnen de politieke partij D66. Hij was in zijn politieke carrière vicepremier, minister en commissaris van de Koningin in Gelderland. Rond 1970 begint hij met het schrijven van kinderboeken, waaronder Oorlogswinter en Koning van Katoren, en wint hiermee verschillende prijzen. In 2016 hield Jan Terlouw in De Wereld Draait Door een veelbesproken pleidooi voor meer vertrouwen “het touwtje uit de brievenbus”.

HOPE XXL

De podcast of HOPE is een van de projecten van HOPE XXL. HOPE XXL is een ideële stichting die tot doel heeft om, met de inzet van jonge en oude mensen, het geluk voor iedere wereldburger in de eenentwintigste eeuw op een acht te krijgen. 

In de podcast van HOPE komen wekelijks bekende en onbekende gasten aan het woord met wie de beide presentatoren praten over geluk. Hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hen bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten? 

Nieuwe afleveringen

Iedere zondagmorgen komt er een nieuwe aflevering uit, die te beluisteren is op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. 
De afleveringen zijn eveneens te bekijken op YouTube en www.podcastofhope.nl