Platteland: blijven of weggaan?
Platteland: blijven of weggaan? Foto:

Onderzoek van PJG: 'Het leven op het
platteland voor jongeren: fun or run?'

wo 17 nov 2021, 14:39

REGIO - De wereld verandert en daarmee ook de wensen van jongeren. Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) wil met een enquête inventariseren wat de ideeën en wensen zijn van jongeren en jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar die op het platteland wonen, er willen wonen of er juist zijn vertrokken. 

"Jongeren hebben invloed op de leefbaarheid van het platteland en dorpskernen. In een relatief korte tijd gebeurt er veel in het leven van jongeren en hier veranderen hun woonwensen in mee. Het volgen van een studie, het starten op de arbeidsmarkt, het vinden van een partner en misschien zelfs gezinsuitbreiding. Door te onderzoeken wat het platteland een fijne plek maakt om te wonen en wat niet, zorgt ervoor dat PJG nog beter de belangen van de jongeren kan vertegenwoordigen."

Laat je stem horen 

Het platteland: de perfecte plek voor recreatie. Het platteland: de perfecte plek voor recreatie. Met de uitkomsten kan PJG de stem van (nog meer) jongeren laten vertegenwoordigen. Wat vinden de jongeren belangrijk en wat voor rol kan PJG daarbij spelen? Op deze vragen wil PJG graag het antwoord horen van zoveel mogelijk jongeren. 

Benieuwd naar het onderzoek of de resultaten? Neem dan contact op via info@pjgelderland.nl. De enquête zal tot half januari online staan.  

Plattelands Jongeren Gelderland is een vereniging van, voor en door Gelderse plattelandsjongeren. De vereniging streeft naar een Gelders platteland waar jongeren – tussen de 16 en 35 jaar – zich thuis voelen. Nu en in de toekomst. Meer informatie op www.pjgelderland.nl of mail naar info@pjgelderland.nl. PJG vertegenwoordigt 18 lokale afdelingen en werkt samen met verschillende organisaties die raakvlak hebben met de missie en visie van de vereniging. 
Meer informatie kun je vinden op www.pjgelderland.nl of mail naar info@pjgelderland.nl.Heeft u naar aanleiding van dit persbericht vragen of wilt u meer informatie? U kunt dan contact opnemen met 

Liset Bakker via E: trainee@pjgelderland.nl  | M 06 - 23906850

Afbeelding