Orange the World met gast Karin Bloemen in Focus

wo 17 nov 2021, 11:42

ARNHEM - Karin Bloemen en burgemeester Ahmed Marcouch zijn dinsdag 30 november te gast in Focus Filmtheater, voor een speciale voorstelling in het kader van Orange the World. Aanvangstijd 19.45 uur.

In het kader van de internationale campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen, organiseert Focus Filmtheater in samenwerking met de Arnhemse Soroptimisten op dinsdag 30 november een speciale voorstelling van de film Buiten is het feest, van Jelle Nesna. Een indringend drama naar de roman van Arthur Japin, die zich baseerde op het leven van Karin Bloemen. Bloemen is bij de voorstelling in Focus aanwezig voor een zaalgesprek na afloop. 

Burgemeester Marcouch verzorgt het voorwoord en vertelt meer over het belang van de campagne en de betrokkenheid van de gemeente. Ook geven de Arnhemse Soroptimisten een korte inleiding. Kaarten zijn te koop via de website van Focus: www.focusarnhem.nl.

Over de film

Na de onverwachte dood van haar oudere zus stort singer-songwriter Sonne (Abbey Hoes) zich tot verbijstering van haar familie furieus op de bescherming van haar 12-jarige nichtje Lotte. Niemand begrijpt wat haar drijft en waarom ze zelfs haar tournee afzegt. Maar wanneer haar gevecht met Lottes wettige vader tot een rechtszaak leidt, komt een met schaamte omgeven verleden vol misbruik onvermijdelijk aan het licht.

Onderdeel van de campagne Orange the World is het uitlichten van belangrijke gebouwen en/of andere projecten in de kleur oranje, om de strijd tegen het geweld te steunen. Het gebouw van Focus is van 25 november t/m 10 december oranje verlicht, net als andere Arnhemse iconen zoals de John Frostbrug.www.focusarnhem.nl