Gospel, baroque en kerst

wo 17 nov 2021, 13:50

ARNHEM - Gospel, baroque en kerst: the Birth of Gospel is een swingende concert waarin klinken vroege hymnen uit de Verenigde Staten en Engelse kerstklassiekers. 

Holland Baroque en het London Community Gospel Choir volgen het pad terug naar de eerste gospelsongs en vieren Kerstmis volgens oude tradities in een fonkelnieuwe combinatie. Woesdag 22 december te zien en te horen in Musis Arnhem. Aanvang 20.00 uur. Kaarten: www.musisenstadstheater.nl.

De weelde van barok en de swing van gospel treffen elkaar in dit uitbundige kerstconcert. Violiste Judith Steenbrink: "In de rijkdom van ons repertoire én de ontmoeting met de geweldige vrienden van London Community Gospel Choir vinden we de vrijheid om iets nieuws te scheppen. Barok is voor ons ook het begin van iets nieuws. Uit interesse voor elkaars repertoire zijn we ooit begonnen en hier staan we nu: met een swingend kerstconcert The Birth of Gospel. Barok en gospel zijn springlevend!”
In de voorbereiding op dit programma stuitten Judith en Tineke Steenbrink (artistiek team Holland Baroque) op videofragmenten van het eerste gospelconcert ooit in Nederland. Dat vond plaats in november 1962 in de Geertekerk te Utrecht. De nummers ‘Somebody bigger than you and I' en ‘Looking to Jesus' zijn een ode aan dat gedenkwaardige optreden.

kaarten: www.musisenstadstheater.nl