Afbeelding
Foto:

Avond over ontwikkeling van Rembrandt Theater

wo 17 nov 2021, 10:15

ARNHEM - Dinsdag 30 november is er een online informatiebijeenkomst over de plannen voor het Rembrandt Theater. Belangtellenden zijn welkom om online aan te schuiven tussen 19.30 en 21.30 uur. 

De gemeente Arnhem licht toe aan welke voorwaarden de ontwikkeling van het Rembrandt Theater moet voldoen. Aan het woord komen ook Stadsschoon en Casa en er is ruimte voor debat. Ook kijkers kunnen langs digitale weg hun inbreng leveren. Aanmelden via rembrandtvernieuwt.nl/informatieavond. U ontvangt dan een mail met de link naar de bijeenkomst. 

Historische betekenis

Het Rembrandt Theater is een belangrijk gebouw met historische betekenis voor Arnhem, dat de afgelopen jaren leeg heeft gestaan. "Na een uitgebreide verkenning van mogelijke invullingen, gesprekken met gemeente en allerlei belangstellenden hebben we als eigenaren besloten het pand zelf te ontwikkelen. We willen het Rembrandt in een nieuwe vorm weer van waarde laten zijn. Het moet een fantastische plek worden om te wonen, met een culturele of maatschappelijke functie op de begane grond en in de foyer", aldus Haig Balian en Jan Willem Verhoef namens Minerva Entertainment BV. 

Uitdagende puzzel

"Het ontwikkelen van het Rembrandt is een uitdagende puzzel. Hoe maak je in het verouderde pand wonen mogelijk en rendabel, terwijl je rekening houdt met de monumentale kwaliteiten? Hoe combineer je dat wonen met de publieke functie in de plint? Hoe ga je om met parkeren, en zorg je voor een goede inpassing in de buurt en de stad? We hebben OTH_architecten gevraagd de eerste plannen uit te werken. Ze hebben veel ervaring met cultureel erfgoed en het transformeren van gebouwen, waaronder het Kraanspoor en het Anne Frank huis in Amsterdam en het Provinciehuis hier in Arnhem. In de plannen kunnen we honderd tot honderdvijftig woningen realiseren, en blijven de essentiĆ«le elementen van het monument in stand." 

Het transformeren van het Rembrandt zal ingrijpend zijn, in de eerste plaats voor direct omwonenden. "We hebben de plannen de afgelopen maanden met hen besproken, om samen te kijken hoe de ontwikkeling zo goed mogelijk in de buurt kan worden ingepast. Het is nu tijd om de plannen breder te delen."


"We zijn ons er zeer van bewust dat Rembrandt niet alleen belangrijk is voor omwonenden, maar voor de hele stad.'