wo 17 nov 2021, 10:14

Arnhems Boeken Café Libertas in het Modekwartier

ARNHEM - De nieuwe locatie van het Arnhems Boeken Café (ABC) Libertas in het Modekwartier aan de Klarendalseweg 477-1 is zaterdag 20 november geopend. Dat is gevierd met een Grand Opening in Klarendal, inclusief dans, muziek en bijzondere boeken. ABC Libertas is een plek om te lezen, rond te kijken, te borrelen of te werken. Er worden literaire evenementen georganiseerd, waaronder poëzie-avonden, lezingen en een open podium. Op de kaart staan taarten en borrelhapjes van de Klarendalse bakker Paul Koekie, en verder mag je zelfs je eigen (avond)eten meenemen naar het café. Voor meer informatie: www.abc-libertas.nl.

Comedian 'heeft nergens recht op'

ARNHEM - Gelijk krijgen vindt Huibert-Jan het mooiste dat er is. Hij vindt dat zelfs zo mooi, dat het hem eigenlijk niks meer uitmaakt of het wel zijn eigen gelijk is. In zijn voorstelling 'Nergens recht op', staat Huibert-Jan van Roest stil hoe hij misschien wel tegen wil en dank belandde in een advocatentoga. Was het zijn voorliefde voor het debat? Of toch gewoon zijn kakkernaam. In zijn voorstelling gaat Huibert-Jan in debat met zichzelf, en fileert hij genadeloos zijn eigen meningen totdat er niets meer van overblijft. Heeft hij of het publiek dan nog ergens recht op? Te zien in Posttheater Arnhem (Kleine Zaal) vrijdag 26 november. Aanvang 20.30 uur, kaarten 16,50 euro.

Zorgbehang speelt 'Suikerspinsels'

ARNHEM - De Firma Zorgbehang speelt vrijdag 10 en zaterdag 11 december haar nieuwe voorstelling 'Suikerspinsel' (vanaf 14 jaar). "Theater over de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) waarbij eigen ervaringen van spelers de bron van inspiratie zijn", aldus de Arnhemse theatergroep. De voorstelling wordt gespeeld in Huis van Puck aan het Kazerneplein 6-2 in Arnhem op 10 en 11 december. Aanvang 20.00 uur, nabespreking vanaf 21.00 uur. Entree 8,50 euro, reserveren: reserveringen@defirmazorgbehang.nl..

Orgelconcert

ARNHEM - Stadsorganist Johan Luijmes bespeelt zondag 21 november het koororgel in de Eusebius in Arnhem. Aanvang 16.00 uur. Luijmes speelt een programma met werken van Jan Pieterszoon Sweelinck en leerlingen. Het is dit jaar 400 jaar geleden dat de beroemdste Nederlandse componist overleed. Toegang: vrijwillig bijdrage. Meer info:www.eusebius.nl.