Innovatievouchers geven initiatieven in Park Lingezegen financieel steuntje in rug

di 16 nov 2021, 08:40

ARNHEM - Iedereen die een activiteit, evenement of initiatief wil opzetten in Park Lingezegen (het landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen) kan tot 1 maart 2022 een aanvraag doen voor één van de tien Innovatievouchers van maximaal 2500 euro. Met de Innovatievouchers helpt de parkorganisatie initiatiefnemers om activiteiten, evenementen en initiatieven op te zetten die bijdragen aan een levendig en beleefbaar Park Lingezegen. 

Park Directeur Sven van Rijswijk licht toe: “We komen veel in contact met initiatiefnemers die goede ideeën hebben, maar regelmatig is de financiering van een initiatief een drempel. Om die drempel (deels) weg te nemen zijn de Innovatievouchers ontwikkeld. Met de Innovatievouchers wil de parkorganisatie nieuwe initiatieven in Park Lingezegen verder helpen.”

De Innovatievouchers worden verstrekt op basis van cofinanciering tot maximaal 50% van de kosten voor een initiatief met een maximumbijdrage van 2500 euro vanuit een Innovatievoucher. "Het vormt daarmee een perfect middel om net dat laatste beetje financiële ruimte voor een initiatief te vullen."

Iedereen die een activiteit, evenement of initiatief wil opzetten wat bijdraagt aan de levendigheid en beleefbaarheid van Park Lingezegen kan een aanvraag voor een Innovatievoucher indienen. De activiteiten, evenementen en initiatieven moeten daarbij vallen binnen ten minste één van de thema’s: Natuur & Landbouw, Kunst, Food, Sport & Vitaliteit en Erfgoed. Het aanvragen van een innovatievoucher kan via www.parklingezegen.nl/innovatievoucher.


Hier zijn ook de voorwaarden voor de aanvraag van een Innovatievoucher uitgebreid op beschreven.