Nieuw: Podcastserie Expeditie Overbetuwe

ma 22 nov 2021, 11:37

ARNHEM/NIJMEGEN - Dit najaar organiseren Architectuurcentrum Nijmegen en het Arnhemse Architectuurcentrum CASA samen een ‘vierdaagse’ voorbij de grenzen van de eigen stad. 

"Ons gedeelde buitengebied tussen Waal en Rijn, Dodewaard en Doornenburg is voor de meeste Arnhemmers en Nijmegenaren grotendeels onbekend terrein. Tegelijkertijd leunen beide steden steeds meer op dit gebied met alle gevolgen van dien. Daarom gaan we gezamenlijk op expeditie om zo deze blinde vlek te verkennen vanuit verschillende invalshoeken. We hebben vier verkenners met elk hun eigen expertise gevraagd een wandeling samen te stellen voor de podcastserie Expeditie Overbetuwe."

In de eerste aflevering gidst architect en docent Txell Blanco de deelnemers op een culinaire wandeling. Er zijn stops bij verschillende organisaties die inzetten op duurzame voedselsystemen. Wat betekent de voedseltransitie voor het landschap? Hoe kunnen we zelf ook lokaler gaan eten? We nemen je mee op audiotour. Aan de hand van het kaartje kun je de route eventueel ook wandelen of fietsen en ter plekke naar de verschillende ontwikkelingen luisteren.

In de volgende afleveringen kun je luisteren naar architectuurhistoricus Mieke Dings over water en wonen, landschapsarchitect Marc Nolden over verdozen en vergroenen en ontdekkingsreiziger Hans Jungerius over grenzen en geschiedenis. Houd website en socials in de gaten voor de nieuwe afleveringen.
Luister de eerste aflevering nu via casa-arnhem.nl, www.architectuurcentrumnijmegen.nl, Anchor, Apple Podcasts, Breaker, Google Podcasts, Pocket Casts, RadioPublic, Soundcloud en Spotify.