Kaarsjes branden op Wereld Lichtjes Dag.
Kaarsjes branden op Wereld Lichtjes Dag.

Namen van overleden kinderen doorgeven voor Wereld Lichtjes Dag Arnhem

za 20 nov 2021, 16:26

ARNHEM - "Rekening houdende met de dan geldende Corona maatregelen willen we graag laten weten dat Arnhem ook dit jaar aansluit bij Wereld Lichtjes Dag", aldus organisator Siska Caneel. 

"De tweede zondag in december wanneer over de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes worden aangestoken en namen worden genoemd. Namen van overleden kinderen, wanneer en waar dan ook. Een cirkel van licht over de wereld waarmee we laten zien dat we ze nooit zullen vergeten." De bijeenkomst is in Crematorium Moscowa. 
"Tijdens een mooi programma met muziek, zang en een bijzonder ritueel voor kinderen noemen we naast de Troostboom de namen van de kinderen terwijl we een lichtje voor hen ontbranden. Vanaf nu kunnen hun namen doorgegeven worden, eventueel met een foto. Mocht de bijeenkomst vanwege de Corona-pandemie niet doorgaan dan worden om 19.00 uur de namen van de kinderen met een kaarsje in een mooie collage op Facebook en Internet zetten. Uiteraard is de toegang voor deze herdenking tussen 18.30 en 19.30 uur gratis. Om erbij te zijn moet je je van te voren wel aanmelden. Bij binnenkomst is de QR code verplicht. Info: www.kinderen-en-uitvaart.nl, www.caneeluitvaarten.nl, tel. 06-52688706 en Facebookpagina: wereldlichtjesdag Arnhem 2021.