De Bulgaarse Yoana Raycheva.
De Bulgaarse Yoana Raycheva. Foto:

wo 17 nov 2021, 14:46

Pianoconcert 
in de Oude Jan

VELP - De Bulgaarse Yoana Raycheva speelt zondag 21 november in het Romaanse kerkje de Oude Jan aan de Kerkstraat in Velp. Op het programma onder meer werken van Haydn en Liszt. Aanvang 15.30 uur. Entree: 15 euro, Vrienden Oude Jan 10 euro, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: 5 euro. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter (Emmastraat 6 Velp). Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse. Yoana Raycheva werd geboren in 1998 in Varna (Bulgarije).  Zij begon met pianospelen toen ze 5 jaar was en won op zeer jonge leeftijd al prijzen op prestigieuze concoursen in binnen- en buitenland. Voor mogelijk aangepaste maatregelen wat betreft corona: zie www.vriendenvandeoudejan.nl.

Arnhemse band naar kerstfestivals

ARNHEM - Marching- en Stageband Arnhem is momenteel druk aan het repeteren voor de naderende kerstfestivals. Tijdens de kerstperiode verandert de Stageband in een Dickensorkest en musiceren de leden in kleding uit de periode rond 1850. Het repertoire bestaat uit circa twintig bekende internationale kerstnummers geschreven door vooraanstaande arrangeurs.
Na de kerst stort de Stageband zich weer op haar eigen repertoire. De muziekkeuze is divers en voor alle leeftijden. Op het repertoire staan arrangementen in diverse stijlen en speciale thema’s. De repetities zijn op de woensdagavond op Sportpark Drielsedijk 17 in Arnhem. Belangstellenden zijn welkom. Meer info: www.facebook.com/marchingbandarnhem..

Herfstwandeling

OOSTERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zondag 28 november een herfstwandeling. Wie heeft er zin om mee te gaan op een stevige wandeling door het parkbos van landgoed Lichtenbeek en Boschveld in herfstkleuren? Onderweg is er aandacht voor de geschiedenis van de landgoederen, de landschappelijke aspecten rond park- en bosaanleg en voor de natuur in de herfst. Ook kunt u luisteren naar de stilte om u heen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Start om 14.00 uur. De wandeling duur circa 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

Lezing over 
pelgrimstocht

OOSTERBEEK  - Taco Bos vertelt zondag 28 november over zijn ervaringen op pelgrimstocht. De lezing in de Oude Kerk aan de Benedendorpsweg 134 in Oosterbeek begint om 16.00 uur. Entree: vrijwillige bijdrage.
Taco Bos, geestelijk verzorger bij Pro Persona en als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze, neemt ons mee op zijn pelgrimstocht van najaar 2020.
Oorspronkelijk was hij van plan om in Engeland in het voetspoor van de Keltische heilige St Cuthbert te gaan lopen. Wegens corona moest hij zijn plan wijzigen en liep toen een Jakobsweg door Duitsland. Hij vertelt over zijn tocht en inspiratiebronnen. Aan de hand van verhaal en beeld gaat hij graag met zijn publiek in gesprek.
Aanmelden via theemetthemaoosterbeek@gmail.com U krijgt bericht wanneer het maximaal aantal bezoekers is bereikt.

Open Ateliers 
Arnhems Buiten

ARNHEM - De 20 kunstenaars die in Ateliergebouw B46 Arnhems Buiten aan de Utrechtseweg 310 in Arnhem hun ateliers hebben, stellen deze twee keer per jaar open voor het publiek. Tijdens de open atelierdagen op zaterdag 27 en zondag 28 november kun je van 11.00 tot 17.00 uur een kijkje nemen achter de schermen van de Arnhemse kunstenaars en kunst aankopen. 
Van moderne fotografie tot schilderijen en van sieraden tot ruimtelijk werk. De atelierroute is geheel corona-proof.