Afbeelding
Foto:

Interactieve kaart voorspelt verkeersdrukte op de A12

zo 14 nov 2021, 17:19 Algemeen

ARNHEM - Vanuit Arnhem met de auto of vrachtwagen via de A12 richting Duitse grens? Kijk dan voor je op reis gaat op de interactieve kaart van www.A12SlimReizen.nl. Al een dag van tevoren kun je er de verwachte drukte op de A12 zien. 

Daarnaast vind er je allerlei handige informatie over reizen op en rondom het traject A12 Arnhem – Duitse grens. Zo weet je wat een handige tijd is om te reizen en welke reisalternatieven je hebt om sneller en prettiger naar jouw bestemming te komen. Ook kun je zien of er de komende tijd werkzaamheden gepland zijn. Zo ga je slim voorbereid op weg.

“Het is weer hartstikke druk op de A12 tussen Arnhem en de grens en de files zijn weer terug als vanouds. We zijn bijna weer terug op het niveau van voor Corona, waarbij dagelijks zo’n 65.000 voertuigen over de IJsselbruggen in de A12 richting Arnhem rijden”, ziet Sandra Faessen, als omgevingsmanager actief voor A12 Slim Reizen. “De snelweg is té vol. Forenzen, zakelijk verkeer, toerisme, transport en logistiek: allemaal kunnen we een steentje bijdrage aan de oplossing. Om files te voorkomen is het al genoeg als zo’n 10 tot 15 procent van dit verkeer uit de spits wegblijft.” 

De interactieve kaart is een van de middelen waarmee A12 Slim Reizen weggebruikers wil stimuleren om over hun reis na te denken en te helpen om op een andere manier hun bestemming te bereiken.

Hulpmiddelen

Naast de verwachte drukte op de A12 heeft de interactieve kaart ook andere handige hulpmiddelen voor reizigers. Zo kun je er carpoolplaatsen, Park + Ride-locaties, OV-stations, eHubs, snelfietsroutes en OV-fietslocaties vinden. Je kunt zelf zien hoeveel OV-fietsen op een plek beschikbaar zijn. 

“Ook voor bedrijven in transport en logistiek loont het om reismomenten af te stemmen op de verwachte drukte”, vertelt Faessen. “Vanaf het eind van dit jaar kunnen bedrijven de drukteverwachting inladen in hun eigen planningssoftware. Daarnaast kunnen bedrijven een overzicht met de verwachte drukte ook dagelijks in hun mailbox krijgen.” 

“Voor bedrijven is het bovendien interessant om samen met een logistiek makelaar te kijken naar oplossingen op maat. Dit is gratis. In alle gevallen is een korte e-mail aan een van onze logistiek makelaars voldoende. Hun contactgegevens staan op onze site.”

A12 Slim Reizen

De interactieve kaart is een initiatief van het project A12 Slim Reizen. In dit project werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.