Afbeelding
Foto:

Boomfeestdag: 300 Arnhemse scholieren in actie voor een groenere stad

vr 12 nov 2021, 13:00 Algemeen

ARNHEM - Woensdag 10 november werd op vier plekken in de stad Arnhem Boomfeestdag gevierd. De dag werd georganiseerd door Natuurcentrum Arnhem en Gemeente Arnhem. 

In Schaarsbergen gaven ruim 160 leerlingen van basisschool de Sterrenkring het startsein met het planten van de eerste van ruim 100.000 bomen en struiken in Gelderland. Daar werden jonge boompjes en struiken op plekken waar ze niet goed kunnen uitgroeien verplaatst naar plekken waar ze volwassen kunnen worden. Naast de actie in Schaarbergen werden er op drie andere locaties in de stad (Park Immerloo, Lindenlaantje in Schuytgraaf en Luinhorstweg locatie Velperbroek) bomen en struiken aangeplant. In totaal deden 300 basisschoolleerlingen aan de actie mee. 

Voorafgaand aan de Boomfeestdag kregen de leerlingen les van Natuurcentrum Arnhem. Waarom zijn bomen eigenlijk zo belangrijk voor de stad? Hoe dragen zij bij aan klimaatbestendigheid en biodiversiteit? En wat kunnen we zelf doen voor een gezonde stad? Door middel van natuureducatie wil de stichting kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bijbrengen en ze inspireren zelf een ‘boompje’ bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Afbeelding