Jeugd maakt kennis met techniek.
Jeugd maakt kennis met techniek. Foto:

Techniekdag Arnhem verplaatst naar mei 2022

za 13 nov 2021, 09:00 Algemeen

ARNHEM - VNO-NCW Midden, Rijn IJssel en het regionale bedrijfsleven hebben besloten om de Techniekdag Arnhem te verplaatsen naar 21 mei 2022. “Vanwege de oplopende COVID-19 besmettingen vinden we het niet meer verantwoord op een grootschalig evenement te laten plaatsvinden”, aldus de organisatie. 

Op de Techniekdagen kunnen jongeren van 8 tot 14 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met techniek.

Na het afwegen van verschillende scenario’s  is ervoor gekozen om het event te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. “Dan zal ook de gehele ENKA-campus van Rijn IJssel gereed zijn om een grote Techniekdag neer te zetten. In de tussentijd zet de werkgroep zich in om het digitale lesprogramma ‘De Grote Mega-Mini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show’ onder de aandacht te brengen bij scholen rondom Arnhem.

Komend voorjaar pakt VNO-NCW Midden uit met maar liefst vier techniekdagen. Op de planning staan de Techniekdag in Rivierenland (12 maart), de Techniekdag Achterhoek (9 april), de Techiekdag Liemers (14 mei) en de Techniekdag in Arnhem (21 mei). Bedrijven die zich in 2022 willen aansluiten, kunnen zich alvast aanmelden via www.techniekdag.nl/aanmeldformulier/