‘Mooie gesprekken met Arnhemse mensen’ op Connection TV

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Een aantal jaren geleden ging Michiel van der Steen als vrijwilliger aan de slag bij RTV-Arnhem, afdeling televisie. Na een goed gesprek met toen verantwoordelijke Angelique van den Berg begon hij vrijwel meteen als presentator en kreeg een eigen programma: ‘Waar gaat u naartoe?’ 

“De laatste jaren had ik in Tom Bakker een vaste cameraman en samen gingen we met veel plezier op pad. We interviewden op het Willemsplein, rond het station, maar ook in bus en trein. Ik had interessante gesprekken met veel mensen die onderweg waren. Soms waren die verhalen ontroerend, een andere keer weer humoristisch. Altijd mensen die openhartig met mij in gesprek gingen zonder enige vorm van regie.”

Sinds juni 2020 zijn Michiel en Tom een eigen videoplatform op Youtube begonnen: Connection TV. “We maken verschillende programma’s in en rondom Arnhem. De populairste programma’s zijn ‘Achter de deur bij…’” en ‘Waar gaat u naartoe?’ We hadden ook het concept ‘Op weg met’ bedacht maar vanwege corona is dit programma even ‘geparkeerd.” 

“Inmiddels zijn we nu een jaartje verder en heb ik mooie gesprekken mogen voeren met verschillende mensen. Het pilotgesprek was met Edwin van Raaij. Hij heeft een mooi en bijzonder schilderij gemaakt over de historie van De Gele Rijders. Voor de camera kwam onder meer ook Marcel Donders van het familiebedrijf Robbers & Van den Hoogen, een familiebedrijf met een lange historie in Arnhem.”

“Het gesprek met actrice Margreet Blanken, die hoofdverpleegkundige Reini Hermans vertolkte in de beroemde serie Medisch Centrum West, was voor mij ook heel bijzonder. Een actrice met zo’n staat van dienst en die bereid is om haar leven en werk met ons te bespreken.”

https://youtube.com/channel/UCqcsOFvWcdKTaqjLw4SMH5A