Chris Stellaard.
Chris Stellaard. Foto:

Arnhemse pianist Chris Stellaard presenteert eerste album

do 11 nov 2021, 10:20 Algemeen

ARNHEM - In het voorjaar van 2020 stond de wereld een beetje stil. Lockdowns zorgden ervoor dat het muziekleven op een laag pitje kwam te staan. De in Arnhem woonachtige pianist Chris Stellaard verwachtte een stille zomer maar zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar nieuwe muziek. Met als resultaat het album ‘It is well by Chris Stellaard’. Dit album bevat veertien nummers die geïnspireerd zijn uit het leven van Chris zelf. Chris: “Ik zoek altijd naar mijn eigen klankkleur, de piano is mijn maatje daarin.”

Op het album staan veertien nummers. Bekende klassiekers werden opnieuw bewerkt. Improviseren is voor Chris een belangrijk onderdeel in zijn vak als uitvoerend pianist. Het improviseren heeft dan ook een belangrijke plek gekregen op dit album. Daarnaast is een aantal eigen composities toegevoegd. 

De muziekstukken zijn een herinnering uit het leven van Chris. Eén van de nummers is opgedragen aan twee dochters van hem. Na de geboorte van zijn oudste en jongste dochter werd de wereld opgeschrikt door respectievelijk de Bijlmerramp in 1992 en 9/11 in 2001. In deze compositie komen de wreedheid van de angst en de liefde voor nieuwe jonge levens muzikaal tot verbeelding en bij elkaar.

Chris: “Het album is heel afwisselend geworden. Ik ben ook heel blij met de bijdragen van mijn muziekvrienden: Henk van der Molen (zang), Joelle Beimers (zang), Dick van Vliet (dwarsfluit) en Inge van Egmond (viool). En niet te vergeten Niels Verhoek voor zijn inspiratie tijdens de opnamensessies in zijn studio.”

www.rinnahmusic.nl